logo_spelhund_se_black

Artifact

Utvecklare:
Valve

Utgivare:
Valve

Typ av Spel/Genre:
Kortspel

Antal Spelare:
1 mot 1

Platform:
PC

Snittbetyg på Spelhund:
TBD

Bilder och Video

loading...

Recensioner

Vilhelm H.I

Artifact är ett digitalt kortspel gjort av Valve. Spelet är baserat på Valves MOBA, Dota 2, vilket gör att det skiljer sig mycket från andra kortspel.

I Artifact finns det, precis som i Dota 2, tre "lanes". Varje lane har ett torn på din och din motståndares sida och när ett torn förstörs så öppnar det vägen till den spelarens tron. För att vinna måste man antingen förstöra två torn, eller ett torn och tronen. De två olika sätten man kan vinna på gör att Artifact är mer strategiskt än andra kortspel med många beslut att fatta.

En annan skillnad mellan artifact och andra kortspel är att man har hjältar. Varje deck måste inehålla 5 olika hjältar, varje hjälte har en eller flera unika förmågor och under spelets gång får man också guld som man kan använda till att köpa utrustning till dem. En viktig del av Artifact är att använda hjältar som kompleterar varandras förmågor.

I grunden tycker jag Artifact är ett bra spel. Hjältarna har unika roller vilket gör att ingen är nödvändigtvis bättre än nån annan, de flesta passar in med vissa andra hjältar och till en viss strategi, vilket resulterar i att det finns stor variation i hur man bygger sin deck.

Artifact har också många beslut som man fattar under spelets gång, trots att det finns slumpmässiga element så känner man vid förluster att man kunde gjöra andra beslut som kunde resultera i vinst istället.

Trots att själva spelet är bra så känns det dock som någonting saknas för att man ska behålla intresset. I några uppdateringar har Valve försökt fixa saknaden av progression genom att ge belöningar för att nå högre levlar och de har också lagt till ett simpelt rankingssystem, men det känns fortfarande som någonting saknas för att få en att vilja spela längre än kanske en timme åt gången.

Sammanfattningsvis så är Artifact välgjort när det kommer till djup och strategi, men det saknas nått för att göra det mer underhållande och beroendeframkallande. Valve behöver fortsätta att uppdatera Artifact och lyssna på spelarnas feeback för just nu är slutresultatet ganska medelmåttigt.

7/10

Marcus:

Jag hade inga förväntningar på spelet då jag inte spelat så mycket digitala kortspel tidigare förutom blizzards egna, Hearthstone.
Nu släppte Valve ett eget, vilket gjorde mig nyfiken på hur upplägget skulle bli, och valde då att prova.
Nu är inte grafiken det viktigaste kanske i ett sånt här spel, men över förväntan med lite animationer som rör sig under spelets gång. Inget som påverkar spelet i sig, men fint för ögat. Själva spelbrädan kunde förbättras en aning, möjligtvis gjort så spelaren är mer interaktiv åtminstone.

Jag kände dock aldrig mig riktigt nöjd med Artifact, det är helt okej men inget jag gärna spelar om och om igen. RNG:n(Random Number Generator) gör det här spelet alldeles för slumpmässigt för min smak, för mig är det viktigt att kunna spela taktiskt redan från start.Annars tyckte jag spelet var helt okej i sig, man bör prova för att ge sig själv en chans att få smaka lite på frukten och se vad det ger.

6.5/10