logo_spelhund_se_black

BATTLEFIELD 1

Utvecklare: Digital Illusions CE   (DICE)

Utgivare: Electronic Arts

Typ av spel/Genre: First Person Shooter

Antal Spelare: 1-64 per match

Snittbetyg på Spelhund:   9

                                                        bilder och video

loading...

                             vi som har testat spelet på spelhund är följande

SakariasFörväntningar och saker att tänka på:
Jag har inte sett fram emot detta så himla mycket av två anledningar, den första är att jag aldrig någonsin varit hypad över sådana spel som Battlefield eller Call Of Duty.
Dom tilltalar inte mig särskilt mycket just av pga deras upplägg och spelupplevelse.
Den andra anledningen är att jag tycker inte dom här "nya" spelen sällan tillför någonting nytt.
Väl inne i spelets campaign:
jag vet inte hur många som spelar campaignen ärligt talat, dom flesta kör nog dom här spelen för multiplayern så jag fattar mig kort, campaignen är acceptabel men inte super rolig.
Uppdragen är väldigt spridda och tar itu med många olika saker.
En fokuserar väldigt mycket på att flyga stridsplan, ett annat fokuserar mycket på att leda och köra stridsvagn.
ganska roligt hade jag med dom ändå.
Multiplayer upplevelsen:
Någonting jag alltid gillat med battlefield är hur många som kan delta i Multiplayer.
Med så många som 64 spelare i vissa matcher, det gör att man känner att man verkligen är på ett slagfält.
Detta gör spelet impulsrikt men samtidigt taktiskt, det är ett sånt spel som jag skulle kunna spela för tidsfördriv om jag hade tråkigt, men inget jag skulle lägga mycket tid på om jag har ett annat val.
Grafik designen är häftig och fin med explosioner som skulle få dig tro att  Michael Bay hade ansvarat för dom.
Ljud och musik designen är vad den alltid varit, bra men inte så jätte komplicerad, Battlefield Main-themen är en nostalgisk klassiker för väldigt många personer.
Eftertankar:
Buggar som existerar i gamla spel existerar även här så du kan bli arg för precis samma anledning som förut.
Om vi faktiskt pratar seriöst så tycker jag det är rent av en lathetsfråga att dom inte fixat vissa buggar här som faktiskt funnits i Battlefield 4  tidigare, antingen lathet eller så är det en bugg som inte går att fixa utan att uppgradera sitt software för spelet. jag är irriterad på detta.
Sammanfattning:
Jag vet helt ärligt inte vad jag vill säga om det här spelet, det är ett okej spel, jag tycker verkligen inte att det förtjänar ett betyg högre än 7/10 men faktumet att buggar från föregående spel existerar här gör mig illamående och gör att jag sänker mitt betyg ytterligare.
Betyg: 6.5/10

FredrikLite försnack och förväntningar:  Som jag och många fler har väntat. Jag satt och studsade på stolen medans spelet laddades ner. Klart saker ska krångla lite när man vill något som mest, men det hade inte med Battlefield att göra, lite drivrutiner och inställningar som tog tid. Men nu Jäääävlar var det äntligen dags att få spela.
Skyttegravar och bajonetter: Det jag längtat efter mest är ju såklart att få spela med andra i multiplayerläget, men jag hade bestämt mig innan för att inleda med campaignen och den är överlag mycket bra. Mycket bätte än vad dessa spel brukar vara, den är uppdelad i lite olika stories och man kastas runt i olika världsdelar. Men så värst mycket skyttegravskrig blev det inte, men det finns knappt ord för hur häftigt det är att springa mellan pansarvagnar och söndersprängda hus. Riktigt bra och grafiken är fantastisk.
Måste säga att campaignen är grym med ett litet minus på den Italienska delen som skulle kunna ha varit bättre, man är iklädd någon form av rustning och tål i stort sätt hur många skott som helst. Till er som köpt spelet enbart för multiplayer delen kan jag bara säga SPELA ÄVEN DETTA!!
Multiplayerläget: Vart ska jag börja? Måste ju säga att även här har DICE lyckats superbra. Banorna och upplägget är toppen. Servermässigt verkar det fungera bra likaså. Man får välja på lite olika soldat-typer och dem har sin egen utrustning. Läget med att bilda egna grupper av vänner har verkligen varit ett lyckodrag. Vi har haft mycket kul med det här på Spelhund. 
Letar fel: Ja, jag måste ju hitta något. Det får bli något som jag ofta stör mig på. Hur man kan skjuta någon och den springer vidare ändå. En soldat som sicksackar sig igenom min automateld eller hoppar över skotten. Nja, här håller det inte riktigt toppklass. Jag hade hoppats på att det skulle bli lite mer skyttegrav och att man var lite rädd för fiendens skott, men dem resulterar oftast inte i döden eller i markant skada. Här kunde man ha gjort annorlunda från början.
Sammanfattning: Ja, något annat än ett toppbetyg vore kanske konstigt, detta är ett toppenspel. Men det har fel och brister som ni nu läst så det näst högsta får det bli.
Betyg: 9/10


 

Filip DB   

Spelets titel:
Jag skulle vilja börja med att kommentera spelets titel ''Battlefield 1''. Jo, jag förstår att ettan ska representera vart spelet utspelar sig, nämnligen första världskriget. Men är det egentligen inte en riktigt dum titel när det redan finns Battlefield 2, 3 och 4?

Förväntningar på spelet:
Jag förväntade att det skulle vara ganska likt vilket annat krigspel som helst som utspelar sig i historiska krig.

Campaign mode:
Man inleder med en strid där man spelar som flera olika soldater som dör en efter den andra. Man får sedan en karta över delar där kriget pågick. Man får ett urval av fem olika War Stories som man ska klara av(jag körde såklart från 1-5), där de man spelar som återberättar sina upplevelser i kriget. Hela kampanjen växlar mellan att ta sig runt till fots, vilket även innebär lite stealth uppdrag, till att rida på hästar till att hoppa in i pansarvagnar och flyga flygplan. Ja, ska man kriga, så tror jag de flesta föredrar att använda sig av en PC eller en TV-spelskonsol än att ge sig ut i krig på riktigt.

Multiplayer Online:
Även om jag inte har spenderat så mycket tid här så hittade jag lite häftiga spellägen här. Alltifrån klassiska ''Team Deathmatch'' till ''Interception'' där man ska stå vid vissa punkter för att ta över dem(hissa ner motståndarnas flagga och sedan hissa upp sin egen).

Sammanfattning:
Jag är väl inget superfan som inte kan andas utan Battlefield-spelen, men jag ljuger ifall jag skulla påstå att detta spel inte var underhållande. Ett bra spel där man kan ta del av olika krigsscenarion, kan absolut rekommendera det här spelet till alla fans av denna genre och ger det här spelet ett medelhögt betyg.
7/10