logo_spelhund_se_black

Battlerite

Utvecklare:
Stunlock Studios

Utgivare:
Stunlock Studios

Typ av Spel/Genre:
Team Arena Brawler

Antal spelare:
2v2 eller 3v3

Platform:
Xbox One , Windows Microsoft

Snittbetyg på Spelhund:
3,5
loading...

Vi som har testat spelet på spelhund är följandeWilhelm:
Flikar in med att först skriva att spelet är under early access, vilket betyder att det fortfarande är under konstant utveckling.
Battlerite är ett PVP-Team arena brawler, vilket kort och gott är all-in från första sekunderna. Man spelar som 2 eller 3 personer mot ett annat lag med lika många spelare, man spelar bäst av 5 rundor.
Det är inriktat på hög fart redan från start till skilnad från liknande spel som tex. League of legends och Dota2. Spelet är helt fritt från items och fokuserar endast på dina abilities. Alla abilities är skillshots, vilket innebär att du måste sikta rätt flr att träffa , samtidigt gäller det att ha vassa reaktioner och timing.
Om man köper spelet så låser man upp alla karaktärer från första start.
Spelet är något enformigt med endast 16 karaktärer men är fortfarande extremt underhållande.

Battlerite får 3,5 av 5 Spelhundar.Vilhelm:

Battlerite är som ett MOBA, men utan laningphase och mycket mindre map. Det kan ses som både någonting bra och dåligt.

Det bra är att matcherna går fort, runt 5-10 minuter. Det är också konstant action.

Det dåliga är att spelet saknar djup. Den stora mappen i MOBAs gör att massor av olika saker kan ske och varje match varierar från varandra. I Battlerite är matcherna mer lika varandra, du lär dig din karaktärs abilities och hur du ska undvika dina motståndares attacker och mer djup en så finns inte.

En annnan bra sak med Battlerite är att deras free to play system är ganska generöst. Det är väldigt lätt att låsa upp både skins och karaktärer utan att spendera pengar.

Sammanfattningsvis så tycker jag att Battlerite är ett kul spel att spela i korta stunder när du vill ha något snabbt och actionfyllt.

Battlerite får 3 av 5 Spelhundar.