Cuphead

Utvecklare: StudioMDHR Entertainment

Utgivare: StudioMDHR Entertainment

Typ av spel/Genre: Run and Gun

Antal Spelare: 1-2 spelare

Snittbetyg på Spelhund: 10/10

Bilder och video

cup cup2 c3 c4

vi som har testat spelet på spelhund är följande

Vilhelm


Jag hadde hört lite om Cuphead innan det släpptes men var inte särskilt interesserad eftersom deras trailer inte gav så mycket information av vad spelet gick ut på. Jag är väldigt glad att jag ändå gav Cuphead en chans.Det är ett platformsspel som mest går ut på att slåss mot bossar, men framför allt är det ett mästerverk när det kommer till både musik och estetik.

Spelets har ett väldigt charmigt utseende baserat på gammla animationer från tidigt nittio-tal och varenda bana och boss har ett fantastiskt jazz-soundtrack som passar perfekt. När det kommer till boss-striderna känns de varken för lätta eller för svåra. När man väl lärt sig en boss attacker så tar man bara skada om man gör ett misstag eller inte reagerar tillräckligt snabbt, så det är upp till en själv att lära sig från sina misstag till man besegrar den.

Om jag ska säga något negativt om Cuphead är det att det kändes väldigt kort. Att klara varenda boss och bana tog bara några timmar. En annan nackdel är att spelet hade några buggar som fick bossarna att bete sig underligt. En gång fick jag till och med starta om en hel fight för att bossen hade fastnat i en animation och inte kunde ta skada.


Trots det så tycker jag Cuphead var väldigt välgjort. Buggar kan fixas och spelets korta längd kan lösas med DLC med mer innehåll, vilket är något jag verkligen hoppas på. Om du gillar en god utmaning så ger spelet det, samtidigt som det också har en lättare svårighetsgrad för de som bara vill uppleva den fantastiska musiken och bossdesignen.

Betyg: 10/10.

Mauri

Cuphead är ett Run and Gun spel med klassiskt animation från 1930 som är mer känd efter namnet '' Rubber Hose Animation ''  och bygger på bosskampar. Cuphead har oändliga liv, håller vapen mellan dödsfall, kan avfyra sina blaster och har en snabb dash förmåga som kan användas. Spelaren kan också köpa fler vapen och "Charms" från affären med hjälp av mynt som samlas in från run-and-gun-nivåerna. Charms ger spelaren speciella förmågor som ett extra liv. Cuphead har en parry förmåga och om man lyckas göra fem parry i rad, så kan Cuphead utföra ett speciellt drag. Nivåerna är tillgängliga genom en action rollspelande spelstil, topp-down perspektiv överworld med sina egna hemliga områden. Spelet har också ett två-spelar läge som tillåter en annan spelare att spela som Mugman. Spelet påminner mig mycket om Mega Man och tog mig tillbaks i tiden. Oavsett hur svårt spelet var , hur frustrerad jag blev och hur spelet tog all min energi så älskade jag det. Jag älskade utmaningen och svårighetsgraden. Det ska inte alltid vara lätt. Dock så spelade jag bara 50% av spelet men det är solklart att jag ska spela igenom hela . Cuphead blev definitivt ett av mina favorit spel genom tiderna.Betyg: 10/10.