logo_spelhund_se_black

Cuphead

Utvecklare:
StudioMDHR Entertainment

Utgivare:
StudioMDHR Entertainment

Typ av spel/Genre:
Run and Gun

Antal Spelare:
Single-Player , Multiplayer

Platform:
Xbox One , PC

Snittbetyg på Spelhund:
10/10

Bilder och video

loading...

vi som har testat spelet på spelhund är följande

Vilhelm


Jag hade hört lite om Cuphead innan det släpptes men var inte särskilt intresserad eftersom deras trailer inte gav så mycket information av vad spelet gick ut på. Jag är väldigt glad att jag ändå gav Cuphead en chans.
Det är ett platformsspel som mest går ut på att slåss mot bossar, men framför allt är det ett mästerverk när det kommer till både musik och estetik.

Spelet har ett väldigt charmigt utseende baserat på gamla animationer från tidigt nitttonhundra-tal och varje bana och boss har ett fantastiskt jazz-soundtrack som passar perfekt. När det kommer till boss-striderna känns det varken för lätta eller för svåra. När man väl lärt sig en boss attacker så tar man bara skada om man gör ett misstag eller inte reagerar tillräckligt snabbt, så det är upp till en själv att lära sig från sina misstag till man besegrar den.

Om jag ska säga något negativt om Cuphead är det att det kändes väldigt kort. Att klara varenda boss och bana tog bara några timmar. En annan nackdel är att spelet hade några buggar som fick bossarna att bete sig underligt. En gång fick jag till och med starta om en hel fight för att bossen hade fastnat i en animation och inte kunde ta skada.


Trots det så tycker jag Cuphead var väldigt välgjort. Buggar kan fixas och spelets korta längd kan lösas med DLC med mer innehåll, vilket är något jag verkligen hoppas på. Om du gillar en god utmaning så ger spelet det, samtidigt som det också har en lättare svårighetsgrad för de som bara vill uppleva den fantastiska musiken och bossdesignen.

Betyg: 10/10.

Mauri

Cuphead är ett Run and Gun spel med klassiskt animation från 1930 som är mer känd efter namnet '' Rubber Hose Animation ''  och bygger på bosskamper. Cuphead har oändliga liv, håller vapen mellan dödsfall, kan avfyra sina blaster och har en snabb dash förmåga som kan användas. Spelaren kan också köpa fler vapen och "Charms" från affären med hjälp av mynt som samlas in från run-and-gun-nivåerna. Charms ger spelaren speciella förmågor som t.ex ett extra liv eller nytt vapen. Cuphead har en parry förmåga och om man lyckas göra fem parry i rad, så kan Cuphead utföra ett speciellt drag. Nivåerna är tillgängliga genom en action rollspelande spelstil, top-down perspektiv overworld med sina egna hemliga områden. Spelet har också ett två-spelar läge som tillåter en annan spelare att spela som Mugman. Spelet påminner mig mycket om Mega Man och tog mig tillbaks i tiden. Oavsett hur svårt spelet var , hur frustrerad jag blev och hur spelet tog all min energi så älskade jag det. Jag älskade utmaningen och svårighetsgraden. Det ska inte alltid vara lätt. Dock så spelade jag bara 50% av spelet men det är solklart att jag ska spela igenom hela . Cuphead blev definitivt ett av mina favorit spel genom tiderna.Betyg: 10/10.

Stefan


När jag såg Cuphead för första gången tänkte jag att jag verkligen ville kolla hur spelet var. Jag gillar animerade spel. Jag är glad att jag spelade det. Man kan spela 1 eller 2 personer om man känner för det.

Spelet är ett run and gun plattformspel som släpptes av StudioMDHR. Spelet går ut på att man slår olika bossar för att få deras soul contracts så man kan komma till djävulen. På spelet kan man använda olika typer av vapen som man kan skjuta med och olika charms och allt det där kan man köpa från affären med mynt som man får från run and gun nivåerna.

Mina förväntningar på spelet var att det skulle vara lätt för att det såg lätt ut, men det visade sig vara mycket svårare än vad jag trodde. Jag förväntade mig också att Mugman(Cupheads bror) skulle vara lika inblandad som Cuphead för han var i exakt samma situation som honom.

Efter 1 timmes spelande så lärde jag mig mycket om hur spelet fungerar och vad jag måste göra och sånt. Själva grafiken var bra och alla bilder och animationen var väldigt fina. Ljudet var bra, jag gillade bakgrundsmusiken och det gjorde spelet mer intressant.

Jag tyckte att spelet var väldigt bra, jag fastnade dock på  alla bossar, men det var ändå värt det för jag älskar själva spelet och handlingen. Jag bara längtade att komma till djävulen och hans kompis Tärningen.

Jag tycker hela spelet var väldigt bra, älskade allt dock förvånad att Mugman inte var med alls som Cuphead om man inte kör två spelare. Älskade alla karaktärer då det gör spelet unikt.

Betyg: 9/10