logo_spelhund_se_black

                                         Dark Souls III

Utvecklare: FromSoftware

Utgivare: Bandai Namco Entertainment

Typ av spel/Genre: Action, Role playing game

Antal Spelare: Single-Player, Multiplayer

Snittbetyg på Spelhund:    9,25/10

                                                          Bilder och Video

loading...

                                 Vi som har testat spelet på Spelhund är följande

Sakarias

(Den här recensionen innehåller några spoilers från spelet)

Introduktion: Dark Souls III är det senaste Spelet i Souls-serien. Jag vill röra på att Souls-spelen är kända för sin oförlåtande natur, ett misstag innebär döden i väldigt många situationer, det går oftast så att när man spelar ett nytt spel så brukar det kanske ta någon timme innan man förstår hur spelet fungerar, Souls Spelen är inte riktigt så snälla. ett misstag och du blir bestraffad direkt, oftast med extrem skada eller väldigt ofta döden.
Vad jag tycker om spelet: Dark Souls III är ett spel som ger en spännande men samtidigt olycksbådande spelkänsla. Det känns som att det finns fällor bakom varje hörn och till slut lär man sig att se dom innan dom dödar en.
Fiender är lömska och satta i jobbiga positioner så att man antingen måste tänka sig vilken väg som är effektivast förbi dom.
Bossar är ofta brutala, starka, stora och väldigt snabba.
Jag gillade även att dom har utvecklat sina boss designer till att de har delats upp i olika faser (med ökad svårighet för senare faser) för en del bossar.
Jag vill ge credit till Dark souls III för sin item design (specfikt vapen) och boss design, dom som arbetade på allt detta borde få en medalj.
Musiken i dessa spel är väldigt speciell, det känns knappt som att den existerar ens i vanliga områden, men när du går in i ett bossrum så känns det som att undergången är nära.
Musiken är olycksbådande på vissa ställen och rent av vacker på andra, jag tycker den förtjänar credit den också.     :)
jag vill säga att deras multiplayer kunde förbättras, men den har stadigt blivit bättre och bättre med varje spel som kommit.
Jag tror att det är väldigt svårt att balansera den ordentligt också.
Betyg av mig: 9.5/10

MauriDark Souls har alltid varit känt för sitt oförglömliga svårighetsgrad. Med succén som Demon's Souls och Dark Souls 1 och 2 så såg fansen starkt emot Dark Souls 3. Souls serien utspelar sig i en medeltids miljö med lite fantasi såsom drakar , riddare , monster , häxor , stora och äckliga bossar men se upp , monstren från spelet är inte den enda faran , om du väljer att spela Online så kan andra spelare invadera din värld och deras uppdrag är att döda dig. Som tur så finns det  offline läge om du bara vill ta det lugnt men då missar man alla ''Meddelanden'' som andra spelare lägger på marken. Det är ett sätt att hjälpa andra men du kan också kalla till andra spelare för att hjälpa till att döda bossar eller döda spelare som invaderar din värld. Dark Souls spelen kan vara extremt utmanande och i vissa fall kan det kännas som att det är helt omöjligt.  Det dröjde ett långt tag för Dark Souls 3 men under tiden så fick fansen nöja sig med Bloodborne vilket är i princip exatk samma spel men utspelas i en helt annan miljö. Spelet blev en succé och har också blivit kallad ''BloodSouls'' och ''DarkBorne'' eftersom spelet är exakt likadan. Det är ju ingen överraskning eftersom det är samma skapare From Software Inc. Spelet går ut på att skapa sin karaktär och sedan ge sig ut i den mörka världen där faror finns vid varje hörn. Man samlar på ''Souls'' varje gång man dödar en fiende som fungerar som pengar som man kan använda för att köpa bättre vapen , utrustning eller för att göra gubben starkare. Desto mer du har samlat på dig desto starkare kan din gubbe bli. Om du dör och har samlat på dig en massa souls så kommer du komma tillbaka med inga souls alls. Du får bara en chans att ta dig till platsen du blev dödad för att ta tillbaka dina souls , misslyckas du och du dör innan du får tillbaka dina souls då försvinner dina souls och du måste börja om från början. Spelet kan vara extremt frustrerande för alla. Eftersom Dark Souls 3 kom efter Bloodborne så kan man faktiskt lägga märke till att Dark Souls 3 spelas som Bloodborne fast dom föregående spelen hade långsammare rörelse men det gör Dark Souls 3 mycket mer trevligare. Dark Souls kan få dig att slå sönder din handkontroll , men ändå så vill man inte ge upp. Man blir helt enkelt beroende av utmaningen som spelet bjuder på och det känns så tillfredsställande när du äntligen dödar bossen du har försökt döda så många gånger. Dark Souls har en vacker och mörk musik som spelas när du slåss mot bossar vilket ger striden en härlig episk känsla. Nu är det så att Dark Souls 3 blir det sista i serien med 2 DLC's som har släppts men som tur så kommer föregående spel att finnas kvar hos oss. Som ett sista spel i serien är jag extremt nöjd och jag kunde inte begära mer än vad spelet och serien bjöd på.
Betyg: 9/10