logo_spelhund_se_black

Days Gone

Utvecklare:
SIE Bend Studio

Utgivare:
Sony Interactive Entertainment

Typ av Spel/Genre:
Öppen-värld, third-person, zombie, shooter

Antal Spelare:
Singleplayer

Platform:
Playstation 4

Snittbetyg av Spelhund:
-

bilder och video

loading...

Vi som har testat spelet på spelhund är följande

Mattias

Days Gone är ett öppen-värld, zombie-spel från Bend Studio med ett pris på 599kr.

Du är "bikern" Deacon 'Deek' St. John som försöker överleva zombie-apokalypsen med din bästa vän William 'Boozeman' Grey. Spelet tar plats 2 år efter zombie-infektionen och motorcykel är den enda formen av transport i världen.

Spelmässigt så har Days Gone inte mycket att skryta om förutom spelets "zombie-hordes", annars är det som vilket öppen-värld-spel som helst. Men för att realisktisk kunna gå upp emot dessa "zombie-hordes"  så behöver du lägga in upp emot 9-10 timmar i spelet för att nå dit. Ett stort problem hos spelet är att dem först 9-10 timmarna behöver man traggla igenom, varken spelet eller storyn har mycket att ge.
När du väl når punkten i spelet då du kan ta dig på "zombie-hordes" så kommer du tyvärr behöva "farma" ingredienser till dina napalm-molotovs och stamina-cocktails, vilket kan få spelet att återigen kännas lite tragglande.

I samband med spelets tempo-problem så plågas det också av att vara ooptimerat i form av långa laddningsskärmar, nedgraderingar av grafiken och märkvärda "frame-drops" när man kommer till nya områden. Tyvärr så innehåller spelet en hel del buggar så som ett "story-quests" som inte går att starta utan att starta om din playstation, spel-crashar, visuella buggar, pop-ins och en skillpoint som inte fungerar ("Executioner" är skillpointen i fråga).

Spelets inställningar är inte mycket att titta på, vilket är tyvärr en standard för konsolspel.

För att vara ett full-pris spel på 599kr och konsol-exklusivt så är standarden för ett prisvärt spel mycket högre än för ett 5€ indie-spel.
Spelets höga pris, att det är exklusivt till PS4, spelets sega start, att när du även når den roligaste delen av spelet behöver du "grinda", antalet buggar/crashar och hur ooptimerat spelet är så är spelet långt ifrån ett mästerverk.

Jag kan endast rekommendera spelet om du redan äger ett PS4, är väldigt sugen på ett zombie-upplevelse och kan acceptera ett ooptimerat spel.