logo_spelhund_se_black

                   Dead cells

Utvecklare: Motion Twin

Utgivare: Motion Twin

Typ av spel/Genre: Action, Indie, Roguelike

Antal spelare: 1 spelare

Snittbetyg på Spelhund: 8/10

Vilhelm:

Dead Cells är ett rogue like, 2d spel med likheter till de gamla Metroid och Castelvania spelen. Spelet börjar med att du vaknar upp i en fängelsecell som ett skelett.
Du minns inte hur du hamnade där och vägen ut är full av monster så du måste plocka upp ett vapen och kämpa dig ut för att ta reda på vem du är.
 Storyn i Dead Cells är , precis som de flesta andra rogue likes, inte särskilt avancerad och fokusen ligger istället på gameplay.

Ditt mål är att ta dig igenom olika banor, besegra spelets bossar och när du dör startar du om från början och måste försöka igen. Banorna är procedurellt genererade och det finns massor av olika vapen och förmågor vilket gör att varje gång du spelar igenom det känns det nytt och underhållande.
Under spelets gång hittar du också föremål som låter dig välja mellan tre olika inriktningar: Röd för närstrid och granater, blå för pilbågar och maskiner som kan släss åt dig, grön för sköldar och mer HP. Inriktningarna ger dig helt nya sätt att besegra fiender och bossar och varje gång man börjar om kan man försöka sig på något nytt.
När man besegrar motståndare får man ibland också celler. Celler används som valuta för att låsa upp nya vapen att hitta under spelets gång och andra uppgraderingar och till skillnad från allt annat så behåller du det som du låst upp med celler oavsett om du dör, vilket ger dig ett sätt att konstant göra framsteg.


Den största nackdelen med spelet är att det börjar kännas lite tradigt när man är fast på sista bossen. För att klara Dead Cells helt måste man slå spelet flera gånger med konstant högre svårighetsgrad. Att försöka besegra sista bossen känns som att vara fast på en boss i Dark Souls, men den stora skillnaden är att när du dör i Dead Cells måste du spendera minst 30 minuter för att nå honom igen för ett till försök. Om man inte är riktigt ihärdig får man helt enkelt inte ett ordentligt slut på storyn.

Trots det är Dead Cells väldigt underhållande, särskilt i början när man konstant hittar nya områden och uppgraderingar. Variationen tar eventuelt slut, men spelet gör sig värt priset långt innan det händer.
8/10

                                 Vi som har testat spelet på Spelhund är följande: