logo_spelhund_se_black

                                              DOOM

Utvecklare: ID Software

Utgivare: Bethesda Softworks

Typ av spel/Genre:  First person shooter

Antal spelare: Single-Player, Multiplayer

Snittbetyg på Spelhund: 9/10

                                                          Bilder och Video

loading...

                                Vi som har testat spelet på Spelhund är följande

AnonEfter 1 spelad timme: Spelet fångade mitt intresse snabbt och har varit kul hittills.
Doom påminner mig mer om klassiska FPS-spel mer än de moderna spelen som Call of Duty eller Battlefield.
Handlingen är dock inte något som jag direkt fastnat för, men Doom har aldrig varit ett spel man spelar för dens handling.
Allt du behöver veta om storyn är att demoner från helvetet har invaderat ett forskningscenter på Mars och det är upp till dig att besegra dem.
Efter 5 spelade timmar: I stort sett har spelet varit mycket bra och underhållande.
Vapen uppgraderingar och introduktioner till nya fiender har gett spelet bra variation som hållit mitt intresse under spelets gång.
Varje bana har flera gömda platser där man kan hitta hälsa, utrusting eller ammunition. Det finns dock vissa ställen i spelet som man kan tro att man kan nå genom att hoppa, bara för att sedan inse att en osynlig vägg blockerar en. Oftast finns dessa vid ett stup vilket gör att man dör om man försöker ta sig till dem. Jag tyckte detta var värt att nämna eftersom man spenderar mycket tid med att utforska.
Men det är bara en småsak och stoppar inte spelet från att vara kul och underhållande.
Sammanfattning: Doom är ett bra spel med god utmaning och en bra balans mellan gammalt och nytt.
Snabbt gameplay med simpel handling som också lägger till vissa av de modernare ideer som vapenuppgraderingar och achievments.
Betyg: 9/10

SakariasIntroduktion:
Spelet är en ny upplevelse av DOOM som den ska vara, Snabb, Mäktig, Farlig, Explosiv och Våldsam.
Jag började med campaignen för att se om det var samma känsla som gamla DOOM från 1993, vad jag fick var en ganska lugn start med pistol.
Jag märkte redan från första början hur bra allt det visuella såg ut, bra effekter på både vapen och fiender. Önskar kanske att det kunde tagit fart lite snabbare men ändå en super bra start på ett nytt spel!
Efter 5 spelade timmar: Det här spelet är något jag kan spela i många timmar i sträck och inte bli uttråkad, efter cirka 4 timmar i campaignen så beslutade jag mig för att prova multiplayer, detta ger mig en känsla som påminner mig mycket om känslan jag får när jag spelar Quake 3 Arena.
En stadig adrenalin-rush när man lyckas döda väldigt många på väldigt kort tid, samtidigt får jag tävlingskänslan som gör att jag vill vinna starkt!
Sammanfattning: Det här spelet gör väldigt mycket rätt för sig i vad det har visat och ger till spelaren. Spelar man campaignen så börjar det lite långsamt, men det trappar upp snabbheten och svårigheten gradvis på ett väldigt bra sätt med nya svårare fiender.
Spelar man Multiplayer så har man en snabb spelupplevelse med tävling och rivalitets känslor inblandade. Jag vill också påpeka att glory-kill systemet är nog en av dom både råaste och adrenalinfyllda momenten i spelet. (För min del i alla fall!)
Betyg: 9/10

AntonFörväntningar på spelet:  Osäker på om jag kommer gilla spelet, brukar inte spela shooterspel.
Efter 1 spelad timme:  Det kändes faktiskt bra, hyfsat roligt. Man kastades in i action direkt. 
Efter flera timmars spelande:  11 stycken för att vara exakt, så är spelet klarat. Handlingen är att människan på den här tiden har börjat utvinna resurser direkt från helvetet, något går såklart fel och man ska styra upp och lösa situationen.  Grafiken och ljudet är bara bra.

Jag har faktiskt inte prövat multiplayer-delen ännu, Men kommer självklart återkomma när det är gjort.
Som sammanfattning tycker jag att spelet är bra och underhållande.
Slutbetyget blir inte topp men ändå ett bra spel i sin helhet.
Betyg: 8/10