logo_spelhund_se_black

                                        Far Cry Primal

Utvecklare: Ubisoft Montreal

Utgivare: Ubisoft

Typ av spel/Genre: Action, Adventure.

Antal Spelare: Single-player

Snittbetyg på Spelhund:

                                                        bilder och video

loading...

                             vi som har testat spelet på spelhund är följande

Helt ärligt så förväntade jag mig inte mycket från Far Cry Primal.

Visst så var det annorlunda i struktur från dom andra spelen i serien. Dom flesta tyckte att Far Cry 3 var suverän medans jag personligen tyckte fyran var roligare... kanske för att jag föredrar stora skogar och berg istället för tropiska öar.
Men Far Cry är ändå Far Cry. Men trots det så tyckte jag ändå om Primal innan jag spelat det. Även om jag inte hade spelat det så skulle jag ändå tyckt om det.

Att bryta mot sitt first-person shoot bang kill till någon annorlunda som känns lite mer kreativt och roligare var ett djärvt val av Ubisoft Montreal. Specielt i en branch där dom som gör produkter ska göra nämda produkter som är inne och inte göra gjärvare steg som kan vara farligt för borlaget på grund av pengar. Så på ett sätt så tyckte jag ändå om spelet även om jag inte skulle tycka det var kul.
Men nu när jag väl har spelat det så kan jag säga att jag är glatt överaskad. När jag väl provade det första gången på min pappas dator så var jag väl inte överförtjust (är jag fortfarande inte) men nu när jag väl kommit in i spelet lite så finner jag mig ha riktigt roligt.

Du spelar Takkar av en klan som heter Wenja. Takkar och resten av hans klan har i princip svultit ihjäl och deras räddning en ung mammut. I deras resa till frodigare land så har dom kommit i kontakt med en mammut hjord. Men att ta ned en mammut är inte en lätt sak även om det är ett ungdjur.

Ett par dör men till slut så får dom ned den unga mammuten. I stunden så börjar Takkar och hans klan slappna av. Äntligen så ska dom få äta bara för en sabeltandad tiger att hoppa fram och ryta. Den dödar resten av klanen och tvingar Takkar och en  annan från klanen att hoppa ned från en klippa.
Takkar klarar sig men hans klanmedlem dör och ger Takkar ett armband av snäckor, Wenjas symbol.
Och så ger Takkar sig in i sitt nya land, Oros täckt av vackra skogar och omringad av berg som sträcker upp sig mot himlen som vassa tänder(precis som jag gillar dem!). Stämningen i miljön omkring går inte att mista sig om!
Och det är inte bara sabeltandade tigrar, björnar och vargar som hotar i skogarna och bergen men två andra klanar, kanibalerna från Uldam och elddyrkande Izila.

Styrkan tycker jag ligger i storyn. Karaktärerna är intressangta och riktigt häftiga. Jag har hört lite här och var att vissa inte tycker om att dom inte talar engelska men det hade förstört Primal. Personligen så tycker jag att beslutet att hitta på ett språk baserat på det urindoeuropeiska språket var ett fantasktiskt bra val som bara förbättrar spelet ännu mer.
Att få bli en Beast Master och kalla in min varg, tiger eller björn i undsättning för att rädda mig från en farlig situation underlättar så när jag tagit mig vatten över huvudet.
Att se sin by växa och bygga upp hyddor är något som jag alltid varit förtjust i och jag kan inte motstå mig att jaga varenda djur jag ser. Specielt förtjust är jag i krokodilerna och fiskarna.
Far Cry Primal är definitivt ett spel som jag njuter av dock så finns det en gnagande känsla bak i huvudet som långsamt sprider sig i hjärnan och hänger som ett tungt moln.

Långsamt men säkert så börjar magin släppa och jag blir utråkad på dom djupa skogarna och mina dödliga husdjur.
Det händer definitivt saker hela tiden så det finns nästan ingen anledning att vara utråkad men det är fortfarande samma sak som händer hela tiden. Jag fann mig göra samma sak i Far Cry 3 och 4. Strunta i att göra sidouppdragen som popade upp lite här och var för att det var en tråkig sidogrej som knappt lönade sig att göra.

För jag skulle få bättre belöning för ett annat uppdrag. Kalla mig kallblodig men ett spel är ett spel.
Så jag hoppar upp på min tiger och rider iväg mot dom närmsta bergen  för att utforska miljön. Kanske hitta ett stort djur att döda eller ett sälsynt släkte av röd jättehjort.
Man kan låsa upp uppdrag för att jaga specielt farliga djur och det kan jag inte vänta tills jag gjort...
Men i sin helhet så tycker jag att spelet är bra. Inte superkul hela tiden men bra. Det känns inspirerat och den här nya tvisten på Far Cry känns ändå helt rätt och jag hoppas på att Ubisoft låter sitt team i Montreal få göra fler Far Cry's i liknande anda.

7.5/10