logo_spelhund_se_black

             Gran Turismo Sport

Utvecklare:  Polyphony Digital

Utgivare: Sony Interactive Entertainment

Typ av spel/Genre: Sport , Racing , Simulator

Antal Spelare: 1-2 ( 2-32 Online )

Snittbetyg på Spelhund: 7 / 10

                                                              Bilder och video

loading...
Mauri

GT Sport upfyller drömmen om att bli en racing förare och att tävla om att bli världmästare.  Med riktigt bil fysik och känsla
, fantastisk grafik och ljud så lyckas spelet få spelaren att känna sig som en riktigt racing förare. Dock så lider spelet lite av flera anledningar. När man pratar om Gran Turismo så är spelet känt för dom mängd bilar man kan köpa eller köra. Om man jämför spelet med Gran Turismo 6 så har spelet enorm lite val av bilar. GT 6 har 1197 bilar medans GT Sport bara har 162 bilar. Men eftersom GT Sport fokuserar sig mest på racing bilar så är det acceptabelt. GT Sport lider också av för lite banor. Med bara 17 banor att välja mellan och medans GT6 hade 41. När jag satte mig ned för att spela GT Sport så vart jag riktigt hypad. Jag såg fram emot att köra mina favorit banor i spelet , Nürburgring och Circuit de la Sarthe, mer känd som Le Mans. Till min besvikelse så la jag märke till att alla banor inte är upplåsta från början och att man måste jobba sig upp för att låsa upp dom. För att låsa upp Nürburgring så måste man vara nivå 20 och Circuit de la Sarthe fanns inte alls med i listan vilken var en riktigt stor besvikelse. Jag la också märke att spelet inte längre har en riktig karriär läge. I singleplayer så finns det 3 delar. Körskola , Karriär läge och att lära sig köra bana för bana med uppdrag att fylla. För att komma vidare så blir det nästan obligatoriskt att köra igenom dem flesta. Innan jag spelade spelet så läste jag inte mycket om det eftersom jag ville uppleva allt själv och efter ett par timmar så började jag leta upp information. Spelet har nästan allt fokus på online racing , ett så kallat '' FIA Championship '' och '' Daily Races ''. Poängen med detta är att få spelare att delta i ''verkliga'' turneringar och få chanser att tävla på scen mot andra spelare och få tillgång till deras skola för att bli en riktigt racing förare. Spelet har också ett matchmaking system som hjälper dig att hitta spelare i samma nivå som du själv vilket är ett plus men kan också vara lite irriterande för att folk kör in i andra och bryter regler. Spelet ger också spelaren möjligheten att ta bilder på din favorit bil i din favorit bana eller från en verklig plats. Bilderna blir grymt snygga om man lägger ner tid på att konfigurera inställningar så kan man faktiskt få bilden att se äkta ut.

Det finns inte så mycket att säga om spelet förutom att det är en stor nedgradering från deras tidigare spel och att spelet bara fokuserar sig  på online racing. Jag har ändå kul när jag spelar online men det kan bli riktigt tråkigt efter 2-3 tävlingar. Dock så kan man tävla mot AI's och köra time trials , drift trials , VR-Mode och 2 Player Races men det känns inte värt för min del. Tyvär så hade jag för många förväntningar eftersom jag verkligen älskar GT Serien men den här gången så var det inte alls lika bra.

Betyg: 7/10