logo_spelhund_se_black

Journey to the savage planet

Spelets namn: Journey to the savage planet 
Utgivare: 505 Games 
Typ av spel/genre: Äventyr, Metroidvania 
Antal spelare: Singleplayer, multiplayer 

 

Bilder och video

loading...

Filip DB

I det här spelet jobbar man som astronaut för Kindred Aerospace. Uppdraget är att utforska den omärkta planeten ARY-26 för att se ifall den är lämplig att befolkas av människor i framtiden.

Vad man får göra, är att skanna omgivningen, typ olika sorters byggnader, växter och varelser för att sedan få information om vad de äter eller dess svagheter. När man dödar varelserna på planeten så lämnar de resurser efter sig som man behöver för uppgradera vapen, samt olika verktyg, exempelvis en gripande krok för att antingen svinga sig från ett ställe till ett annat, eller dra in sig till ett annat ställe.
Miljön kan i korthet beskrivas lite som en tecknad serie.

Det finns massa hemliga områden att utforska där man hittar föremål för att uppgradera sitt material. Det finns en pumpalikanade sak som sitter fast i marken eller hänger från någonting som man ska äta för att levla upp, vilket gör att man utökar sin max hälsa.

Om man dör så kan man ta sig tillbaka dit man dog för att hämta de föremål man lämnade efter sig(Tar man sig tillbaka till skeppet med föremålen så sparas de där).

Spelet kan spelas av 1-2 spelare.

Det finns nog inte så mycket mer att säga nu. Mer än att det är väldigt underhållande.

8/10

Stefan M
 Mina förväntningar på spelet skulle vara att man reser till en planet och undersöker den. 
 
Mitt första intryck av spelet var att var roligt och jag var nyfiken att komma längre i spelet 
 
Grafiken var väldigt bra, man kunde se allt klart och tydligt. 
 
 Jag hade en okej spelupplevelse, det var dock svårt att veta vad man skulle göra men det var kul att se nya varelser och nya platser. Men det var svårt att veta hur man skulle klara olika hinder påvägen. 
 
Spelet påminner lite om satisfactory att man kollar runt i planeten men skillnaden är att på journey to the savage planet så gör man olika uppdrag t.ex upptäcker nya platser, scannar olika objekt och gravstenar, osv medan man på satisfactory bara bygger saker. 
 
 I början var det svårt att veta hur man slåss eller hur man får olika grejer som man behöver. Det var svårt att veta var man skulle gå och det var inte så bra anvisningar så jag var tvungen att leta hela tiden men annars var det underhållande. 
 
 Spelet borde vara mer tydligt och inte få spelaren att gå runt i cirklar hela tiden. 
 
Jag skulle rekommendera spelet om man vill spela ngt man aldrig spelat tidigare. 
 
Först i spelet hamnar man i en planet och efteråt så går spelet ut på att man går från plats till plats och scannar olika objekt i olika ställen och gör olika uppdrag där man slåss mot olika bossar. Under spelets gång möter man olika typer av monster som attackerar eller inte gör det. Man får olika tillgångar som hjälper en  i olika sitationer  t.ex förmågan att hoppa några gånger i i luften, kasta slime på monster som gör dem långsammare eller bomber. Man har möjligheten att teleportera sig till olika ställen om man aktiverar orberna i olika ställen.  
Beskriv en viktig / flera viktiga karaktärer: Det är bara karaktärer som man kan välja mellan. Man får ingen information om karaktärerna men huvudkaraktären är en astronaut. 
Betyg av mig: 7/10