logo_spelhund_se_black

judgment

Utvecklare:
Ryu ga Gotoku Studio

Utgivare:
SEGA

Typ av Spel/Genre:
Öppen-värld, third-person, fighting

Antal Spelare:
Singleplayer

Platform:
Playstation 4

bilder och video

loading...

Vi som har testat spelet på spelhund är följande

Mattias:
Om du tar ett fighting-spel och sätter det i en öppen värld samtidigt som du blandar in bitar of L.A Noir och japansk absurditet så får du "Judgement".
I Judgement får du spela som detektiven Takayuki Yagami samtidigt som du utforskar och löser mord i Tokyo, Kamarucho.
Om du tröttnar på att lösa mord-gåtor så kan du alltid spendera din tid på dem nära på ändlösa sidoaktiviteter vare sig du vill spela gamla SEGA-spel, hjälpa folk på gatorna, dejta, delta i drönar-race eller hoppa in i ett VR-spel samtidigt som du guidas av en anime-katt.
Spelets story är tyvärr lite segstartad men när den väl kommer igång så är den extremt underhållande, samtidigt som den är fullt röstskådespelad på engelska och japanska.
Efter totalt 27 timmar och 55 minuter klarade jag av spelet på den svåraste svårighetsgraden tillgänglig, (då du låser upp ytterliggare en svårighetsgrad när du klarat spelet) och totalt hade avklarat 20% av spelet.
Judgement kan klassas som en bra anledning att köpa en PS4:a, då spelet innehåller så många annorlunda men lika underhållande sido-aktiviteter, ett fundamentalt tillfredställande fighting-spel samtidigt som spelets story är väldigt engagerande.


Filip DB:
Det tog längre tid att klara ut spelet än vad jag hade förväntat mig, men så kan det vara ibland.

Man kan nog relatera en del till Yakuza-spelen i Judgment. Man stöter på gäng som vill slåss i den öppna världen, spela arkad-spel i SEGAs arkadhallar och skadar man sig så kan man återställa hälsan genom att äta på restauranger eller köpa mat från kiosker så det finns tillgängligt mer eller mindre när som helst.

Man spelar som Takayuki Yagami som jobbar för en advokatbyrå i Karamucho, Tokyo. Han har lagt sin karriär som advokat på is, eftersom han skuldbelägger sig själv för att ha satt en mördare på fri fot. Han jobbar dock för samma byrå, men som privatdetektiv istället.


Karamucho är ett ganska litet distrikt som man kan springa runt ganska fort. Det finns taxibilar utspridda på fasta punkter som man kan ta för att komma fram lite fortare dit man ska, samt möjligtvis undvika konfrontationer med street gangs. Man kan för det mesta bara befinna sig i Karamucho om inte storyn kräver något annat(I just dessa fall så hade jag önskat ifall man kunde köra bil. Men nej, man får lov att ta en taxi).

Det finns en del roliga aktiviteter att ta del av vid sidan om storyn. Bland annat ovanstående, ta på sig uppdrag i egenskap av privatdetektiv, där det kan handla om fruar som misstänker sina män för otrohet, eller någon som tror att det spökar i deras hem. Något som kan vara bra med lösa dessa fall är att man får xp som man kan spendera på olika färdigheter, olika typer av combos, öka skadan man gör på fienderna, samt öka maxhälsan.

Sammanfattningsvis så kan man säga att det var ett väldigt underhållande spel, som sagt använder sig av samma mechanics som Yakuza-spelen, bara att perspektivet inte primärt är inifrån någon Yakuzafamilj.

Betyg: 8/10