Lawbreakers

Utvecklare: Boss Key Productions

Utgivare: Nexon

Typ av spel/Genre: First-person Shooter

Antal spelare: 10 spelare

Snittbetyg på Spelhund: 4/10

Vilhelm
Lawbreakers är ett flerspelar, förstapersons-skjutare. Matcherna är fem mot fem, du väljer en utav de nio olika klasserna.Spellägena är slumpmässigt valda, det kan vara att båda lagen slåss om ett föremål som man ska ta till sin bas eller så kan det vara att man ska ta över control points för att få poäng.

Jag blev lite besviken på Lawbreakers eftersom klassbaserade first person shooters brukar uppmuntra lagspel och att samarbeta för att vinna, men det kändes inte särskilt viktigt i just det här spelet. Istället kändes det mer som att alla bara sprang runt och försökte få kills.

Lawbreakers sätter hög betoning på ditt skjutvapen och mindre på dina abilities (attacker), vilket gör att spelet är ganska färdighetsbaserat. Man behöver vara bra på att sikta medans man rör sig snabbt, men det gör också att klasserna inte har så mycket identitet, med de flesta klasserna är ditt enda jobb att peka och skjuta. Det är även bara två utav klasserna som har fokus på annat än att få kills, en healer och en tank.

Sammanfatningsvis var jag inte särskilt förtjust i spelet, man tröttnade ganska fort. Man fick helt enkelt inte känslan att ens klass bidrog med något unikt.

Betyg:4/10