logo_spelhund_se_black

Legends of Runterra

Utvecklare:

Riot Games

Utgivare:
Riot Games

Typ av Spel/Genre:
Digitalt kortspel

Antal spelare:
Single

Platform:
Android, iOS, Microsoft Windows

Snittbetyg på Spelhund:

7/10

Bilder OCH VIDEO

loading...

Vi Som har testat spelet på spelhund är följande

Vilhelm:

Legends of Runterra är ett spel gjort av Riot Games, mest kända för att gjort League of Legends. Efter Leagues succe så har Riot Games velat breda ut sig och göra fler Esports-orienterade spel. LoR är deras första försök och det är ett digitalt kortspel.


LoR har element som man känner igen om man spelat andra kortspel, men det har också nya inslag som t.ex "Champions", vilket är ett slags kort som blir starkare om man lyckas levla upp dem. Någonting annat som LoR gör som är unikt är att man inte kan köpa kort. Istället så måste man tjäna ihop fler kort endast genom att spela, vilket gör att det känns mindre "Pay 2 Win" än andra kortspel.

Trots att "Champions" och deras Free 2 Play- vänliga model så har LoR också liknande problem som andra kortspel. Det största problemet är att när man kört ett tag så ser börjar man se samma Meta-Kortlekar varje match. När två starka kortlekar möts så känns besluten man tar mindre viktiga och vinnaren bestäms helt enkelt av vilken lek som kontrar den andra.

Legends of Runterra är fortfarande i beta när denna recension skrivs, så mycket kan ändras. Det kommer bli intressant att se om Riot kan lyckas lösa det problem som alla kortspel lider av och verkligen belöna beslutsfattande och snabbtänkande. även om de inte lyckas så kommer den generösa belöningsmodellen att göra att det blir enkelt att komma tillbaka och tjäna ihop kort varje gång en ny expansion släpps vilket gör LoR till ett spel som är kul att spela från stund till stund.

Slutbetyg: 7/10