logo_spelhund_se_black

                                Mass effect: andromeda

Utvecklare: Bioware

Utgivare: Electronic Arts (EA)

Typ av spel/Genre:  Action/Rollspel

Antal spelare: Singel och Multiplayer

Snittbetyg på Spelhund:  6,8 / 10

                                                          bilder och video

loading...

                                  vi som har testat spelet på spelhund är följande

AntonFörväntningar:
Det är inte alltid så här på Spelhund, men jag valde att recensera Mass Effect Andromeda själv.
Så förväntningarna var höga. Jag har spelat samtliga tre föregångare.
Efter två timmar: Spelet var inte riktigt vad jag hoppades på så här långt, men spelet tar sig lite med tiden.
Handlingen och spelet i enkla drag: Spelaren styr kommendörkapten Shepard, som är ledare för en grupp bestående av tre deltagare, på jakten efter Saren. Förutom huvuduppdraget kan spelaren också lösa ett antal mindre sidouppdrag, som kan ge värdefulla fördelar i det stora uppdraget utan att vara nödvändiga för att klara spelet. I spelets början får spelaren välja Shepards kön, förnamn, utseende, utbildning och bakgrund. Hur spelaren väljer att hantera händelser och figurer påverkar i sin tur Shepards moral och händelsers utveckling även senare spelet och, om figuren exporteras över till uppföljarspelen, även i dem.
Grafik: Grafiken är självklart bättre än föregångaren, men det är inte så konstigt då det kom 2012. Grafiken i sig är dock inget nytt, man har sett detta förut.
Omdöme/sammanfattning:
Ett klart bra spel, dock var mina förväntningar kanske något högre.
Betyg:  6,5/10

Filip DB

Innan jag spelade detta spel så hade jag ingen tidigare erfarenhet av Mass Effect-serien så det här blev något nytt för mig. Man börjar med att skapa sin karaktär, man väljer då om man ska spela som man eller kvinna, (Scott eller Sera Ryder som då är syskon), sen skapar man sitt egna utseende, alltifrån hudfärg till hårfärg, storlek på näsan osv osv.
Nu till handlingen då
Efter en 600 års lång resa så anländer man till slut i Andromeda tillsammans med hundratusentals andra från olika arter. Efter att Alec Ryder, Scott och Seras pappa, offrar sitt liv för att rädda Scotts, blir Scott ny ledare i gänget, en så kallad Pathfinder, som då har i uppgift att hitta ett nytt hem för andra arter. Planeten som hans pappa dog på inte längre kan ingå i en kolonarisering. Ryder och hans/hennes gäng landar på planeten med hjälp av rymdskeppet Tempest och kommer i kontakt med den fientliga rasen Kett, som man får kämpa mot lite här och var i spelen.

Övrigt i spelet: När man ska landa på en planet så väljer man vilka vapen man ska ha och vilka två crew members man ska ha med sig. När man klarar uppdrag(antingen huvuduppdrag eller sidouppdrag), eller helt enkelt dödar en massa fiender i den öppna världen så får man självklart Exp, som man då kan spendera på olika uppgraderingar, som exempelvis bättre sköldsystem eller bättre rörlighet eller att attacker blir mer kraftfulla och gör mer skada. Det finns väldigt mycket att utforska i de olika galaxhopen, och det är något som är bra med ett spel.
Sammanfattning samt betyg:
Kanske inte det bästa spelet, men helt klart underhållande.
7/10

Sami

Mitt första intryck var att spelet var att det verkade coolt eftersom grafiken var helt i min smak. Man börjar  sin resa på ett rymdskepp, för att sedan fortsätta att åka runt på olika planeter för att göra uppdrag. Uppdragen får man från sina chefer som kör skeppet. De vill utforska planeterna och använder då dig som uppdragstagare. Man får göra allt från att ta kål på olika monster till att fånga dom för att sedan göra experiment på.
Man spelar som Scott Ryder eller Sarah Ryder. De är syskon, om man nu tycker det känns viktigt att veta. Det finns även sidequests där man hjälper andra raser, t.ex finns det ett uppdrag där någons bror har dött på en planet och man ska lägga dit ett smycke.Grafik: Inget att klaga på, helt perfekt. 10/10


Omdöme/sammanfattning: Ett bra spel om man gillar adventure-skjutspel.

8/10