logo_spelhund_se_black

The Dark Pictures: Man of Medan

Utvecklare:

Supermassive Games

Utgivare:

BANDAI NAMCO Entertainment Europe

Typ av Spel/Genre:
Horror

Antal spelare:
Single , Co-Op

Platform:
Playstation 4 , Xbox One , Microsoft Windows

Snittbetyg på Spelhund:

7/10
 

BILDER OCH VIDEO

loading...

Vi som har testat spelet på spelhund är följande

Mauri & Filip:
En grupp vänner har bestämt sig för att dyka efter ett vrak ute i havet. Gruppen består av 4 personer och en kvinna som är ägare till båten. Men allt går inte som dom hade tänkt sig. Efter att två personer från gruppen hittar information om vad dom tror är kordinater till ett gammalt och försvunnet amerikanskt krigsfartyg, som enligt informationen ska ha fraktat guld. Dom simmar sedan upp till ytan för att berätta vad dom har hittat.
Senare samma kväll blir gruppen tillfångatagna av pirater som med hjälp av hot och våld får reda på att gruppen har hittat något värdefullt.
Dom blir förhörda en och en och till slut kommer det fram att dom har kordinaterna till fartyget med guldet. Piraterna tar över båten och tar gruppen till fånga. Piraterna åker sedan till platsen där fartyget ska finnas. När dom väl hittar fartyget bestämmer sig piraterna att alla ska gå ombord och tar med sig båtens startmotor för att försäkra sig att ingen inte ska rymma. På fartyget upptäcker dom fort att det inte var guld dom fraktade utan något helt annat och där börjar mardrömmen.

Grafik:
Grafiken såg riktigt snyggt ut och karaktärerna hade fin detalj. Dock så ser dom helt livlösa ut i vissa scener.

Ljud:
Ljudet i spelet är skrämmande då allt kan vara tyst och sedan riktigt högt för att skrämma spelaren.

Kontroller:
Kontrollerna i spelet är simpelt. Med QTE (quick time events) och att styra gubben med spaken eller tangentbordet beroende på vad man spelar med , så finns det inte mycket mer än det.

Sammanfattning:
Spelet är riktigt underhållande när man spelar två för då måste man sammarbeta och lita på varandra. Valen man gör i spelet kan påverkar varandra och kan leda till döden. Har man tur så kan man få ut alla levande , har man otur så får överlever inte alla. Tyvärr så är spelet riktigt kort. Med bara 4 timmars speltid önskar man att det var längre. Slutet var en besvikelse , tyvärr.

Betyg:
7/10


 

Stefan:
Spelet jag spelade heter The Dark Pictures: Man of Medan. Dem som publicerade spelet heter Bandai namco entertainment och spelets genre är interactive drama och survival horror. Det här spelet är en single-player/multiplayer spel.

Mina förväntningar på spelet var att spelet skulle vara jätteläskig och äga rum i mörka och dimmiga ställen.

Första intrycket jag fick av spelet var att det verkade roligt och att det här spelet funkar att spela då det känns intressant att följa karaktärerna och deras äventyr.

Grafik:
Grafiken tycker jag var jättefint och karaktärerna & miljön såg välgjorda ut och det är en del av att spelet blev bra.

Ljud:
I början var det inte skrämmande, men när karaktärerna döck ner i ett vrak då började i alla fall den läskiga känslan att komma. Det var helt tyst, men samtidigt kunde massa läskiga och höga ljud komma t.ex massa dörrar som öppnas och zombies & skeletter som kommer ut och skriker.

Egen spelupplevelse:
Jag upplevde spelet väldigt läskigt och skrämmande och det var jättesorgligt att några karaktärer i spelet dog. Mitt hjärta skakade under karakrärernas tid i vraket.

Story handling:
Det handlar om ett par vänner som är på en båt som ägs av en kvinna. Sen bestämmer sig gänget att dyka ner efter ett vrak och de hamnar i trubbel då dem blir tillfångatagna av ett skurkar som letar efter guld som finns i vraket. När dem väl är inne i båten då börjar det läskiga och skrämmande och karaktärerna måste verkligen samarbeta för att överleva.

Sammanfattning:
Jag tycker spelet var bra, jag tycker om att man fick val att välja i spelet vilket kunde leda till konsekvenser att vissa spelare dör eller så får man ut alla. För min del dog 2 personer som jag skrev längre upp. Jag tycker om att spelet har en förmåga att skrämma en och att man upplever att man är på äventyr fast man själv är den som spelar spelet på datorn.

Betyg:
8/10