logo_spelhund_se_black

                                           No Man's Sky

Utvecklare: HelloGames

Utgivare: HelloGames

Typ av spel/Genre: Action adventure/Survival

Antal spelare: 1 (?)

Snittbetyg på Spelhund:

Bilder och video

loading...

Vi som har testat spelet på spelhund är följande

OpheliaEfter ett antal timmars spelande:
No Man's Sky är ett klurigt spel att recensera... personligen så tycker jag väldikt mycket om det trots den hårda kritiken som andra ger. Men om man finner en charm i att vandra runt och arbeta med sin perfekta inventory och hitta andra skepp att reparera så finns det en chans att man hittar en kär men ända inte helt perfekt vänskap i No Man's Sky.
Det enda man gör i princip är att leta efter olika resurser på olika planeter för att antingen sälja eller för att bygga saker och förbätra sitt omnitool, pistol, skepp eller sin hazardsuit. Antingen det eller så kan man kan leta upp ruiner för att lära sig alien språk.

Ett av målen i spelet är att nå mitten av galaxen och det är här som mitt största problem ligger. Spelet behöver en journal där dina mål står. Saker du behöver göra och vad du kan göra. Små hintar där det står vad vissa material kan finnas och så vidare.
För många gånger så finner man sig själv i att man helt plötsligt inte vet vad man ska göra.
Ett annat mål är att hitta någonting som heter Atlas som funkar något som en guide för dig men om man tar och reser till en ny galax för att följa Atlasens vägvisning så kanske man vill kolla in planeterna lite snabbt och se vad som finns i den nya galaxen.
Det finns självklart waypoins som visar vart man kan gå men dom är inte särsilt bra.

Ibland kan dom försvinna och dom visar inte om du redan har varit på en plats tidigare så risken är att du flyger tillbaka till en plats eller planet som du redan upptäckt. Efter ett tag så upptäckte jag att dom faktiskt visst visar vilka platser du redan varit på och vilka du ännu inte varit på... men bara om du inte är i ditt skepp.
När du hoppar ut ur ditt skepp så blinkar dom waypoints som du inte varit på. Men som sagt BARA OM DU STÅR PÅ MARKEN. Dom slutar alla att blinka när du hoppar in i ditt skepp. Och det gör att du lätt förlorar den waypointen som du ville gå till eftersom det kan finnas fler av samma på kompassen som finns högst uppe på skärmen.

Nu kommer jag tillbaka till den där journalen som jag skulle vilja ha. I det högra nedersta hörnet så blinkar fram dina objektiv gång på gång lite då och då. Jag kan inte förstå varför det var det som Hello Games bestämde sig för och inte en journal där alla dina objektiv fanns samlat på ett ställe.
För jag finner mig inte särsilt villig att titta ned i hörnet medans jag spelar. Och när jag väl ser något som ser ut som "Atlas" i texten så hinner den försvinna innan jag ens kan läsa texten.

Dock så tycker jag väldigt mycket  det visuela och musiken och ljuden i spelet. Det kanske inte är världens snyggaste spel men dom starka färgerna blandar sig härligt med varandra och jag har ännu inte tröttnat på hur man passerar igenom molnen med sitt skepp och sakta men säkert passerar atmosfären och in i rymden. Och hur man kan i princip krascha ned mot en planet för att sen långsamt sakta ned för en landning. Och musiken blandar sig härligt med världen som skapar en känsla av mystik.
Nu har jag inte spelat spelet ifrån första början när den kom ut så jag har ännu inte stött på några buggar som jag vet uppkom när spelet först kom ut. Så det verkar Hello Games ha fixat.

Sammanfattning:
Jag tycker om No Man's Sky. Det är inte perfekt men det har något speciellt som får mig komma tillbaka till det. Det är definitivt inte ett spel för alla men om man känner att man vill prova så rekommenderar jag att man väntar tills priset sänks.

Betyg: 7/10