logo_spelhund_se_black

Outlast 2

Utvecklare:
Red Barrels

Utgivare:
Red Barrels

Typ av spel/Genre:
Survival Horror

Antal Spelare:
Single-Player

Platform:
Playstation 4 , Xbox One , Nintendo Switch , PC

Snittbetyg på Spelhund:
7/10

bilder och video

loading...

vi som har testat spelet på spelhund är följande

Vilhelm
Outlast 2 är ett spel som jag har sett fram emot. Få spel kan få adrenalinet att flöda som ett skräckspel där dina enda val är att fly eller gömma dig och det är något som Outlast-serien har specialiserat sig i.

Du spelar som journalisten Blake Langermann som med sin fru Lynn utreder ett mord då de krashar med sin helikopter vid byn Temple Gate, som styrs av en kult. Med din kamera som enda redskap försöker du återförenas med din fru, och fly från de galna invånarna i byn som tror att du är djävulen.

Jag tycker verkligen Red Barrels gjorde ett bra jobb med att skapa en läskig atmosfär. Även fast de ibland använder sig av billiga jumpscares så är ljud deras huvudskapliga metod att skrämma dig. Röster i dimman, prasslande buskar, skrapande ljud och obehaglig musik används till god effekt att bygga upp stämningen.


Outlast 2 har även en interessant story. Kristendom är ett centralt tema och det känns nytt och uppfriskande att se dem utforska religion eftersom spel är striktare än filmer och böcker när det handlar om kontroversiela teman.

Även om det är spännande att bara kunna fly eller gömma sig i början så blir det ganska tjatigt efter ett tag eftersom det inte blir någon variation. I slutet försökte jag bara ta mig igenom allt så fort som möjligt.

Trots detta är Outlast 2 ett välgjort spel och om du gillar Amnesia eller det första Outlast så kommer du inte bli besviken.
Betyg:7/10