logo_spelhund_se_black

Resident Evil 7

Utvecklare: Capcom

Utgivare: Capcom

Genre: Survival Horror

Antal spelare: 1 spelare

Snittbetyg på Spelhund:  8/10

Bilder Och video

loading...

vi som har testat spelet på spelhund är följande

Vilhelm

Det här är ett spel som jag verkligen sett fram emot. Efter Resident Evil 4:s succé har Capcom tagit serien i en riktning mot mer action och mindre skräck, och att skjuta ner horder av zombies kan bli ganska tjatigt. Därför såg Resident Evil 7 väldigt lovande ut, eftersom det är ett försök att förnya serien och göra det mer av ett skräckspel.

Det första jag märkte när jag startade spelet är att det har ett förstapersonsperspektiv, vilket är helt nytt för serien. Det andra är att det har en väldigt obehaglig atmosfär, spelet börjar utanför ett stort hus mitt i ett träsk i Louisiana, och trots att huset ser helt obebott ut får jag känslan att någon bevakar mitt varenda fotsteg. Inuti huset fortsätter obehaget, dom gamla plankorna knarrar ofta och ibland hörs brak från någon våning ovan. Jag behöver ofta stanna tvärt när jag tycker mig höra fotsteg, bara för att inse att dom kommer från min egen karaktär. Atmosfären är väldigt välgjord och den återkommer ofta genom spelets gång.

Men självklart går inte hela spelet ut på att vandra runt i ett tomt hus. Det finns zombies och skjutvapen, men fienderna tål många skott och ammunition är sällsynt så även med en pistol i hand kan ditt bästa val vara att fly och gömma dig, vilket bidrar till känslan av skräck.


Nu när jag har gått igenom vad jag gillade med Resident Evil 7 är det dags att gå igenom vad jag ogillade: den sista tredjedelen. Efter dom fantastika första timmarna känns resten av spelet påskyndat. Leveldesignen blir värre, ett fartyg där alla våningar är identiska och en gruva är inte direkt höjden av kreativitet. Att gömma sig är inte längre på frågan, istället får man ett maskingevär och massa ammunition vilket helt gör att spelet förlorar den spänning som det spenderade så mycket tid att bygga upp.

Trots detta är Resident Evil 7 i sin helhet ett välgjort spel som definitivt förtjänar ett högt betyg.
Betyg: 8/10

Mauri

Jag kommer ihåg första gången då jag satte mig ner bredvid min morbor och tittade på när han satt och spela på sin Playstation och då var det Resident Evil 1 han spelade. Jag kommer ihåg när man mötte sin första zombie i spelet och det var det ögonblicket jag blev riktigt skrämd och hur jag grät i flera minuter och sprang ut ur rummet. Även om jag blev riktigt skrämd av spelet så började jag älska spelen. Jag har upplevt Resident Evil från allra första spelet och älskade varje sekund. Hur skönt det känndes när jag sköt min första zombie. Löste mitt första pussel. Mina förväntningar för att Resident Evil 7 skulle ha samma känsla som jag hade när jag spelade första spelet var riktigt stora. Efter Resident Evil 5 och 6 så känndes det som om serien inte var Resident Evil längre utan något helt annat. För mycket fokus på action och inget fokus på skräck. Men när jag fick reda på att Resident Evil 7 skulle gå tillbaka till sina gammla rötter så blev jag riktigt hypad.

Det första jag la märke till när jag först satte igång spelet så var det hur huvudkaraktären Ethan tar sig till en plats som du inte kommer kunna ta dig ifrån påminde mig om dom gamla spelen. När jag väl kom in i huset kännde jag nostalgin, hur jag vandrar i huset utan att veta vad som har hänt eller händer.  Spelet fångar ett riktigt läskigt atmosfär med massa läskiga ljud omkring dig. När man möter sin första fienden så slåss du i en plats med ingenstans att ta vägen. Det första jag försökte göra var att ta mig förbi som jag alltid gjort i dom gamla spelen men här gick det inte. Kännslan av att inte ha något val än att slösa bort dina skott som du hade tänkt använda i något läskigare tillfällen känndes riktigt bra. Det känndes som om jag spelade ett Resident Evil spel igen vilket jag har saknat extremt mycket. Dock så önskar jag att spelet använde dom gamla kameravinklarna men senare förstog att spelet inte hade varit lika läskigt som det är nu med dom gamla kameravinklarna. Jag skulle kunna sitta timmar och tala om det här spelet och Resident Evil serien. Jag skulle rekommendera detta till alla fans som älskar serien och darför ger jag det ett högt betyg.
Betyg: 8/10


 Filip DB

Jag har inte spelat så många RE-spel i mina dagar, men som jag har förstått det så hade Capcom tagit en mindre populär riktning genom att fokusera på action och mindre på skräck, i de två senaste spelen innan det här. Men i det här spelet så var man ''back on track''! Och eftersom jag spelade Resident Evil 7 på PS4 så fick jag chansen att spela igenom det i VR-läge för känslan av att befinna sig i denna skräckinjagande värld. Dock så upptäckte jag en stor brist i VR-läget: Det är nämligen så att Ethans(han man spelar som) kropp är i princip osynlig, med undantag av händerna, men man får i alla fall en galen känsla i kroppen.

Men om man ska ta det från början:
Ethan får ett videomeddelande från sin fru Mia som är på kryssning. Han får sedan höra att hon omkom i en orkan. Detta hände för tre år sen. Nu, tre år senare, får Ethan ett e-mail från Mia som säger att hon är fast i ett övergivet hus i Louisiana, som ägs av familjen Baker, som man snart får veta att det inte är mycket som står riktigt rätt till i deras huvuden, kan inte beskylla dem för det med tanke på att deras hus kryllar av monster, hehe. Nej, men man får höra hur de blev knäppa lite senare i spelet(finns även DLC i form av Banned Footage vol.2 där man får se vad som hände).

När man tar sig in i huset så får man en äcklig känsla direkt, med möglig mat i kylen, och köksbordet, spindelnät precis överallt. Inget drömhus direkt, var kanske det innan familjen blev helt galna, men vad vet jag. Man får även snabbt lära sig att man kan spela upp VHS-band i videospelare(lite föråldrat då spelet utspelar sig mer eller mindre i nutid) som man faktiskt tar del i och spelar som en av personerna i banden när de besöker huset för att få ledtrådar till hur man tar sig vidare i spelet.

Kort sammanfattat kan jag säga att det var en helt unik upplevelse att spela Resident Evil 7: Biohazard, inte minst då som sagt i VR-läge. Kan väl med glimten i ögat säga att detta spel inte rekommenderas för den klenmodige.
Det finns väldigt mycket att utforska i spelet, mycket av det här att leta föremål som exempelvis kan fungera som en nyckel till en dörr, eller ström till en hiss.

Ett fantastiskt spel som förtjänar ett högt betyg.
Betyg: 8/10