logo_spelhund_se_black

                                Rise of the Tomb raider

Utvecklare: Crystal Dynamics

Utgivare: Microsoft Studios, Square Enix.

Typ av spel/Genre: Äventyr, Third Person Shooter

Antal spelare: Single player

Snittbetyg på Spelhund: 7,5

                                                           Bilder och Video

loading...

                                 Vi som har testat spelet på Spelhund är följande

SakariasEfter 1 spelad timme:  Ett spel som har oerhört vacker miljö och händelserik handling, blandat med en actionfylld och spännande spelupplevelse.
Efter 5 spelade timmar: Jag har lagt märke till två saker som jag tycker är riktigt bra.
Nummer 1 är kontrollerna som är oerhört välplacerade och tighta, och det ger spelet en bra upplevelse (spelade med mus och tangentbord)
Nummer 2 är att jag tycker spelet gör en bra utveckling i båda story och action. jag kommer inte fördjupa mig så mycket om det men jag kan säga att jag tycker spelet är en värd spelupplevelse.
Sammanfattning: Det är utan tvekan ett av de bättre spel i denna genren,
Jag känner att det är underhållande att spela och blir som limmad vid skärmen när jag ser den vackra miljön dom har skapat.
Jag tycker dock att dom inte lagt till eller bidragit något extra till äventyrs genren dock, det kunde ha varit mer innovativt med fällor osv.
Betyg av mig: 8/10

OpheliaEfter 1 spelad timme: Spelet är riktigt snyggt och Lara kontrolleras som en dröm. Att klättra och springa omkring känns härligt och fritt(har spelat på PC). Storyn änn så länge är lite tråkigt och är mer som en ursäkt för att kunna utforska olika miljöer.
Efter 5 spelade timmar: Även om spelet kan vara väldigt kul så tycker jag än så länge att  storyn kan bli lite långtråkig. Och trots att man får utforska rätt så fritt så finns ändå den där känslan att man går igenom korridorer till stora rum bara för att gå igenom en annan korridor för att nå ett annat stort rum. Och det är där det känns som om spelet stannar upp.
Dock så är det hur kul som helst att hitta och utforska gamla gravar och leta efter skatter och det är där spelet visar sin styrka.
När man väl stöter på fiende soldater så kan man välja att ta ned dom i ren och rama pang och bom eller ta Snake routen med att smyga och ta ned dom med pil och båge eller en dämpad pistol. Och det är här spelet visar att sin AI kanske inte är världsbäst.
Det händer rätt så ofta att man dödar en fiende soldat och om det finns en annan soldat några meter ifrån så brukar dom inte reagera utan bara fortsätter med sitt. Det är nästan bara om dom står brevid varandra som dom reagerar på om man dödar deras kompisar och det suger ut spelets inlevelse lite grann. Specielt när teamet har fokuserat på att göra spelet så vackert. Dock så antar jag att dev teamet antog att det flesta spelare bara ville ta sina pistoler och riflar och skjuta ihjäl sina fiender och det är därför AI:n visar sin svaghet med stealth.
Sammanfattning: Spelet är riktigt bra när det är bra. Att bara få utforska de underbara miljöerna och få hitta den där hemliga grottan känns härligt och soundtracket är riktigt bra och hjälper till med stämningen.
Även om storyn kan bli lite tråkig ibland så har den sina intressanta delar och trots att AI:n inte är i rang med låt oss säga Phantom Pain så duger den ända. Men trots att spelet är kul så känns det ändå som om man bara spelar det en gång och sen får det räcka. Den har gjort sitt jobb och man går vidare.
Och det tycker jag är lite synd,
spelet ger inge intryck direkt.
Betyg av mig: 6/10

Filip SjökvistEfter 1 spelad timme: Spelet är fortfarande kul och håller mig intresserad. och man märker att en intressant story byggs upp. Trots att jag började att spela utan några stora förväntningar så är jag rätt nöjd med det än så länge.
Efter 5 spelade timmar:  Storyn har börjat ta fart nu och man har blivit presenterad för fler karaktärer. kartan är stor mycket större än jag trode. Trots bra grafik och fantastisk miljö så känns spelet ganska tomt, men det är min personliga åsikt. Jag brukar inte spela på dator men det var inte ett så stort problem, kontrollerna var enkla att lära sig. Jag gillar friheten i spelet, krafting systemet är enkelt att föstå. skill trädet är simpelt och lätt att levla upp på.
Samanfattning: Det är ett helt klart  kul och spänande spel. Om man vill ha ett action äventyr så borde man garanterat köpa och prova det.
Betyg av mig: 7/10


 

EdvardFörväntningar på spelet: Det kommer action, äventyr, utforska ruiner, klättra upp för berg och spring  ifrån explosioner & helikoptrar.
Egen Spelupplevelse: I spelet finns det fyra svårighetsgrader, lätt till svårt. Sen börjar spelet med grymt bra bergsklättring efter det kommer ett plötslig  snöskred och det måste man springa iväg ifrån. När snöskredet är över ska man samla material för bygga läger, pilbåge och pilar för uppgradering.  Sedan måste man förbereda sig för fiender omkrig i skogen och jaga rätt på björnen för att komma vidare i spelet.  I spelet det finns ¨Tomb challenge¨, där kan man välja göra de ¨Tomb challenge¨ eller inte och om man väljer göra de och löser hur man ska nå dit, får man speciall skills t.ex. klättra snabbare, ladda snabbare med pilbåge, upptäcka fällor medmera. Om man ser mycket fiender och de inte märka var du är, rekommenderar jag att man tar ut fienden diskret utan att avslöja sin position. Ibland måste man strida mot mycket fiender, de bästa sättet att  besegra fiender är att använda miljön på ett klokt sätt exempel shota tunna och explodera, hantverk explosive, rökridå eller molotov och mer. Man kan besegra fiender snabbt om man kan använda område/miljön , även om det är den högsta svårighetsgraden det kan bli också lätt.
Story/Handling: Lara Croft är en arkeolog som utforskar ruiner, Lara läser dokument av sin avlidna far som har gjort forskning om ¨the lost city of Kitezh¨och löftet om odödlighet. Laras avlidena far var förföljd av en hänsynslös organisation som kallas sig Trinity, de skickade en lönnmördare för stjäla boken från Croft manor och om ¨the lost city of Kitezh¨ som kan ge ungefär plats för Trinity som letar efter artefakt som kan ge odödliga liv. Lara och hennes vän Jonah flyger till Siberia i ett försök att hitta artefakt innan Trinity hinner dit först.
Sammanfattning: Spelen och Story va bra, grafik av spel rörelse är bra och story av cutscene är mer realistisk bra. När man gör de andra uppdragen eller utforskar graven och få de skills, som kan hjälpa dig för att klara av spelet. Om ni gillar action, äventyr och lite av pussel att lösa den uppdragen, kan jag rekommendera detta spel.
Betyg av mig: 7,5/10

 

.Stefan
Efter 1 spelad timme: Man får se när huvudkraktären Lara croft och hennes kompis klättrar på isiga bergen och sen så ramlar Lara och separeras från sin kompis. Lara möter också en organisation som heter Trinity som också letar efter det hon söker efter nämligen the divine source. Man får se olika miljöer och flashbacks på när Lara pappa pratar från en bandspelare.

Efter 5 timmars spelande: Jag har efter 5 timmar känt att jag levt mig in i karaktären och upplevt saker som Lara upplevt, sett det hon sett och sökt efter det hon sökt efter. Lara blir också en väldigt stor fiende som organisationen trinity måste utplåna för att hon står ivägen för trinitys chans att få the divine source.

Under spelets gång dödar man djur, gör pilar, blir bättre i olika skills, kommer längre fram till the divine source och sånt.

Sammanfattning: Jag tycker spelet var väldigt bra och jag älskar miljöerna som karaktären är i. Det är så vackert och fint. Sen gillar jag vilket äventyr det är i spelet, karaktären Lara beger sig till olika platser och undersöker olika stenar och sånt. Jag älskar äventyrsspel och spelet är ett exempel på det. Jag gillar också att det finns flashbacks där man hör Laras pappa prata och det gör att man förstår varför spelet är som det är.