logo_spelhund_se_black

Shadow of the Tomb Raider

Utvecklare:
Crystal Dynamics, Eidos Montréal

Utgivare:
Square Enix

Typ av Spel/Genre:
Action, Äventyr

Antal spelare:
Single-Player

Platform:
Playstation 4 , Xbox One , Microsoft Windows

Snittbetyg på spelhund:
9/10

Bilder och video

Vi som har testat spelet på spelhund är följande

Filip DB:


Som man har längtat till avslutningen på denna Tomb Raider-trilogi! GameStop öppnande redan 8:00 på morgonen, så det var bara ta på sig skorna och ge sig ut på en liten morgonpromenad.

Handlingen:
Lara Croft och hennes kompanjon Jonah Maiava, återupptar deras jakt på den paramilitära organisationen Trinity, som bär ansvaret för Laras pappa, Richard Crofts död. De följer dem till Cozumel i Mexiko, där Lara hittar ett tempel. Väl därinne, hittar hon Ix Chel dolken,
som hon tar för att Trinity inte ska kunna lägga vantarna på den. Genom att ha tagit Ix Chel dolken, så har Lara utlöst ''rensningen'', en majansk apokalyps som resulterar i permanent solförmörkelse. Dominguez, ledare för Trinitys högråd, konfiskerar dolken från Lara, med avsikten att förena den med silverlådan av Chak Chel för att stoppa rensningen och återskapa världen enligt hans egna vision. Självklart tänker Lara inte låta detta ske!


Spelet i övrigt:

Något som jag anser vara lite av ett kontinuitetsproblem, är att man måste lära om sig mer eller mindre alla skills som man fick lära sig i de tidigare spelen(som man då låser upp vid brasor genom att spendera skill points). Men annars skulle jag säga att det här var ett ganska bra spel ändå. Likt de tidigare spelen så låser man upp belöningar genom att lösa uppgifter i olika Tombs och Crypts.

Något som är nytt med det här spelet är att man kan skräddarsy svårighetsgrader. Till exempel, om man vill att fienderna ska vara enkla att slåss emot så kan man sätta den svårighetsgrader på lätt medan om du vill ha en liten tuffare utmaning när det kommer till att lösa olika pussel så kan du sätta det på svårt och vice versa. Det tycker jag var en bra tillsättning.

Något annat nytt som jag tycker är bra med spelet är att klädsel i vissa fall avgör vilken grupp av personer du kan starta en konversation med, eller ta sig in i deras fästen(något som faktiskt krävs för att ta sig vidare i spelet).

Överlag så gillar jag det här spelet väldigt mycket, precis som de tidigare Tomb Raider spelen. Fina miljöer, fängslande story etc.

Självklart får det här spelet ett högt betyg av mig.

9/10

Stefan :

Nu blev jag precis klar med ett spel som heter Shadow of the Tomb Raider. De som publicerade spelet heter Square Enix.
Det här spelet är ett action-äventyrsspel och det är ett single-player spel, vilket innebär att man inte kan spela multiplayer på spelet.

När jag såg spelet för första gången förväntade jag mig att Lara Croft, huvudpersonen i spelet, skulle utföra sitt uppdrag i skogar när det är mörkt ute, inne i en gravvalv med
tanke på att titeln på spelet heter Shadow of the Tomb Raider. Jag vill också tillägga att hon skulle också undersöka utsidan av gravvalven och i närheten av den.

Efter att jag spelat i 1 timme så blev jag jättenöjd med hur spelet var utformad. Man fick se Lara Croft och hennes kompis Jonah Maiava hitta en plats som styrs av Pedro Dominguez.Pedro
Dominguez är ledare för Trinitys högråd.Trinity är en organisation som vill styra världen. Efteråt upptäcker jag också att Lara hittar en speciell dolk i en gravvalv och tar den för att Trinity inte ska få tag i den. Dolken är speciell vilket kan orsaka problem om man tar den från gravvalven och den kan också användas för att styra världen.

Senare efter många timmar får spelaren se hur hon simmar under vatten, klättrar på berg & klippor, löser pusslar & koder, slåss mot fiender och deras ledare. Allt det gör Lara Croft för att få tillbaka dolken och en silverlåda Från Trinity så inte Trinity kan förena de två objekten vilket skulle skapa problem för mänskligheten.

Spelet har jättebra grafik och man kunde se klart och tydligt hur spelat såg ut och hur den var utformad. Miljön, atmosfären och platserna var jättefint gjorda. Jag tyckte ljudet var bra, man kunde
leva sig in i Lara Croft och känna att man gör allt hon gör.

Jag upplevde att spelet var bra. Jag kände att jag var Lara och gjorde precis allt som hon gjorde. Det kändes som jag var den som fick uppdrag att stoppa Trinity.

Spelet handlar om att Lara måste få tillbaka dolken & silverlådan som togs av Pedro Dominguez för att stoppa Trinity från att ta över världen.

Min sammanfattning av spelet var att allt var jättebra gjort och jag älskar att spelet utspelas myccket i djungeln och att man uppplever
hur allt var för flera 1000 år sen. Jag gillade dock inte att det var samma vapen som i förra spelet rise of the tomb raider.

Spelet får en 9/10 av mig för att allt var jättebra med spelet. Jag älskade att man fick se flera platser som t.ex djunglar, byar, olika öar och att allt inte bara utspelas på ett enda ställe.  Jag gillar att man alltid längtar
efter vad som ska hända senare och inte vill ta sina ögon bort från spelet. Jag tycker om att spelet ger en historisk känsla som att man gått tillbaka flera 1000 år i dåtiden för då ser man hur byborna levde och ser konstiga varelser i en grotta som man tar sig in igenom att dyka under vatten. Älskar också känslan av äventyr och det var verkligen en riktig stor äventyr som man själv drömmer om att uppleva någon dag i framtiden.

9/10