logo_spelhund_se_black

                                           STELLARIS

Utvecklare: Paradox Development Studios

Utgivare: Paradox Interactive

Typ av spel/Genre: RTS, Grand Strategy, 4X

Antal Spelare: Single-Player, Multiplayer.

Snittbetyg på GameIntence:  8

                                                          Bilder och Video

loading...

                                 Vi som har testat spelet på Spelhund är följande

Sakarias

Jag vill varna folk innan ni läser att jag inte är insatt i denna genre.

Introduktion: Oerhört komplext, spelet har en ytterst hög lärningskurva om man inte spelat 4x Grand Strategy förut (som jag inte hade) samt tycker jag  att tutorialen/inlärningen i spelet är vag och inte så informativ.Jag ville nog ha mer konkret och snabb information ur den.
Jag vill dock säga att spelet må vara svårt, men det är spännande att se vad som kommer.
Efter 5 spelade timmar: Jag har börjat begripa mig på ungefär vad jag ska göra i början för att komma någonstans nu.
Jag har också börjat stöta på olika varelser i universumet nu och det gör detta lite roligare. Spelet är roligt men samtidigt väldigt komplext. Jag har fortfarande förmodligen inte ens sett 5% av spelet och det känns ytterligt främmande men samtidigt spännande.
Sammanfattning: Spelet är intressant och väl utvecklat samt roligt när man väl börjar begripa hur man gör. Musiken i spelet är oerhört atmosfärisk och bra komposerad. Den stora rymden med alla stjärnor och planeter i bakgrunden gör det att man blir absorberad in i världen. Jag är fortfarande lite tveksam över tutorialen/inlärningen, den känns aldelles för vag.
Betyg av mig: 7.5/10

Fredrik


Lite small-talk. Måste börja med att skriva att det här verkligen var något att bita i. Jag spelar ändå en del strategispel, men här blev jag överkörd direkt. Jag pratade innan här på spelhund med en kille med mer erfarenhet av Paradox stratgispel, han sa att du får nog räkna med att det tar ca 20 timmar att lära sig spelet. Jag satte nästa kaffet i halsen, men kände att jag var tvungen att pröva, hur svårt kunde det vara?
Väl ute i galaxen.
Här började det bra. Jag gick igenom en tutorial som hjälpte mig bra i början av spelet, jag lärde mig snabbt att utforska solsystem och jobba in olika förnödenheter.  Men det kändes som om efter några timmar övergav den mig åt mitt öde. Ingen av dem AI-systemen ville såklart ha med mig att göra så det blev en lite för tidig undergång. Jag var ju bara tvungen att spela igen, kanske göra mer rätt från början. Men även i detta spel blev jag tidigt överkörd. Mina rymdskepp var inte hälften så bra som mina motståndares. Ja jag kanske suger på detta, men hittade ändå en charm i spelet.
Tredje spelet gick det bättre, kanske var uppe i ca 10-12 timmar nu, det tar tid att lära sig allt.
Trollbindande musik. Det är svårt att slita sig från spelet. Jag tror att musiken gör mycket, man vill liksom stanna kvar där uppe bland stjärnorna. Spelet är bra, vi åkte vid 05.00 tiden till arbetet på redaktionen en dag för att hinna starta ett multiplayer spel. Det var sjukt roligt, trots att jag aldrig såg röken av dem andra människostyrda galaxerna för än det var för sent. Men bara känslan av att dem vara där räckte för mig. Jag hade ju ändå fullt upp med mitt.
Sammanfattning: Ett riktigt bra strategispel måste jag säga. Det här med rymd och elände passar dock inte mig egentligen. Men ser nu fram emot Hearts of Iron IV från Paradox.

Betyg: 8,5 / 10