logo_spelhund_se_black

The Outer Worlds

Utvecklare:
Obsidian Entertainment

Utgivare:
Private Division

Typ av Spel/Genre:
Action, RPG

Antal spelare:
Singleplayer

Platform:
Playstation 4 , Xbox One , Microsoft Windows, Nintendo Switch

Snittbetyg på Spelhund:
5/10

Bilder och video

loading...

REcensioner

Vilhelm.H.I

The Outer Worlds är ett RPG av Obsidian Entertainment med hög fokus på frihet på hur du vill bygga din karaktär och ta dig igenom spelet.

Obsidian har tidigare gjort Fallout: New Vegas och inspirationerna märks ganska tydligt. Spelet har samma fokus på kompanioner med distinkta presonligheter som man kan rekrytera under spelets gång. Det har också många olika sätt att klara uppdrag, man kan smyga, slåss eller övertala för att lösa problem och det finns många olika faktioner som man kan sammarebeta med eller slåss mot.

Tyvär så saknas också vissa saker som Fallout: New Vegas hade. The Outer Worlds är inte helt "Open-World" utan är istället uppdelat i mindre zoner vilket gör att världen känns mindre levande. Storyn kändes också väldigt ointressant. Den kändes lite för linjär och de flesta karaktärerna var väldigt endimensionela.

En stor skillnad med Outer Worlds och Fallout: New Vegas är att Betestha inte länger publicerar Obsidian, vilket gör att Outre Worlds känns som det har mycket lägre budget vilket märks i många delar av spelet vilket gör att det misslyckas att få en att bli involverad med storyn och karaktärerna.

Slutbetyg: 5/10