logo_spelhund_se_black

                                  TOTAL WAR: WARHAMMER

Utvecklare: Creative Assembly

Utgivare: Sega

Typ av spel/Genre: Strategi

Antal spelare:  Single-player, Multiplayer

Snittbetyg på Spelhund:  6,75

loading...
FredrikUppstarten: Som jag har längtat och som jag väntade förgäves. Ni som har läst lite om mig vet att jag håller TotalWar serien väldigt högt. Medieval II kanske högst av dem alla. Jag har verkligen längtat efter ett TotalWar i fantasy miljö, men det här blev inte som jag tänkt mig. Det finns en viss charm och en del kärlek i det såklart men det ger mig inte den där kicken som jag vill åt i spel, känslan att styra över ett land eller rike. Jag tycker dock att hjältarna och generalerna är ett kul inslag. Men storyn och vi mot dem känslan är alldeles för dålig, går inte att jämföras  med att dra ut i ett korståg eller jihad.
Var faan är mina alver????
Ja, var fan är ni?? Fantasyspel utan min favorit-ras.  Jag har spelat Warhammer nu i någon månad och redan fått köpa till en massa raser och annat..  Så spelet börjar närma sig 1000kr gränsen. Sådant som ingick i dem andra spelen i serien får vi  spelare nu vänta på och köpa till.
Fortsättning: Jag må vara hård i min bedömning, men ska också säga att jag spelar fortfarande Warhammer TotalWar.
Men det är mer för att jag är ett fan av spelserien i sig och inte känner mig helt klar med spelet. Måste dock också flika in att spela som Dvärgarna är lite häftigt. Och att jag kommer fortsätta att köpa tillägg i spelet och uppdatera denna recension. Först nu när jag skrivit klart denna ska jag läsa vad andra tycker om spelet på nätet..
Betyg:  6,5/10

 
MauriInledning:
När jag tänker på orden ''Total War'' så påminner det mig riktigt mycket om episka strider , rik med strategi och enorma arméer. Jag får alltid gåshud när jag ser på min arme som rusar in på min ärkefiende som deklarerade krig , invaderade min by och kastade vårt handelsavtal åt skogen och bara ser på när mina soldater krigar för sina liv. Jag har spelat alla Total War spelen och min favorit kommer alltid att vara Shogun 2. Nu när Total War drar sig in på en fantasi miljö så känndes det nästan som om jag satt och kolla på Sagan Om Ringen med alver , troll , magi och Chaos arméer som nästan påminner mig om Surons arme. Jag såg riktigt fram emot att testa Total War : Warhammer och hade verkligen höga förväntningar.
Min Upplevelse:
Det första jag la märke till var hur svårt spelet är och levde inte upp till ima förväntningar. Bara från början så kännde jag mig redan riktigt svag i jämförelse med andra fraktioner. Det är riktigt aggressivt.
Total War : Warhammer är hungrig efter krig , krig och ännu krig. I dom förgående Total War spelen så vart det stor fokus på att bygga allianser och hålla en bra ekonomi. Spelet saknar också ett par funktioner men det jag sakna mest var kontroll över skatten.  I
Total War :Warhammer känns det nästan omöjligt att hålla en bra ekonomi eftersom allt ditt guld går åt att förstärka din arme för att alla är hungriga efter krig.
Och när väl Chaos kommer in i kartan så får man nästan be att ditt rike överlever.
Slutsats:
Total War : War Hammer blev roligare destå mer tid jag spelade. Med riktigt rik ljud och härlig grafik men framförallt fantasin i spelet så rekommenderar jag detta till alla Total War fans , helst när spelet är billigare.
Betyg : 7/10