logo_spelhund_se_black

two point hospital

Utvecklare:
Two Point Studios

Utgivare:
Sega

Typ av Spel/Genre:

Simulator

Antal Spelare:
Single

Platform:
Windows

Snittbetyg på Spelhund:
8/10

bilder och video

loading...

Vi som har testat spelet på spelhund är följande

Mauri:

Two Point Hospital är ett enkelt och mysigt spel där man ska bygga upp ett eget sjukhus med uppdrag att bota och hitta nya sjukdomar bland annat.  Du är en osynlig övervakningsgud och ska se till så att allt fungerar som det ska i sjukhuset. Med en underbar humor som får en att små skratta men också en hög stressnivå som får en att ibland ge upp hoppet. Spelet börjar med en enkel tutorial där man lär sig grunderna och för att låsa upp flera platser på kartan krävs det att ditt sjukhus ska ha ett antal stjärnor , max är 3 stjärnor per sjukhus. Det börjar enkelt men blir svårare med fler små uppdrag att hålla koll på. Det kan bli riktigt stressigt om något inte går helt enligt planerna. Det börjar med att en patient går till receptionen som därefter skickas till en doktors kontor. Sedan skickas dom till ett rum där dom får en diagnos och beroende på diagnosen går dom till det rummet. Finns inte det tillgängligt får du välja mellan att skicka hem patienten eller vänta tills du har byggt upp rummet. Eftersom detta är ett sjukhus så kommer döden att knacka på för att hälsa på när det inte går att bota och det slutar inte där. Patienten som dog kan komma tillbaka som ett spöke och sprida skräck. Och vem ska man ringa då? Vaktmästaren.
Inte vilken vaktmästare som helst kan fånga ett spöke utan han/hon måste ha en speciel förmåga. Dom kan också reparera och uppgradera maskiner.
Med clowner , patienter som ser ut som Freddy Mercury så kommer humorn få dig att le även om det blir grymt stressigt. Med en härlig grafik , fina detaljer , möjligheter och ett antal buggar som inte går att bota med en alvedon så tycker jag att spelet var riktigt underhållande och mysig.

Betyg:
8/10