logo_spelhund_se_black

wasteland 3

Utvecklare:
inXile Entertainment

Utgivare:
inXile Entertainment

Typ av Spel/Genre:
Rollspel / Strategi / Turbaserade strider / Co-op

Antal Spelare:
Singleplayer / Co-op

Platform:
Linux / PC (Microsoft Windows) / Mac / PlayStation 4 / Xbox One

bilder och video

loading...

Vi som har testat spelet på spelhund är följande

Mattias:
Wasteland 3, ett väldigt djupt rollspel inbakat i x-com baserat spel med några buggar på sidan om. Spelets potentiella störst frustation för några kan vara första uppstarten. Då för några blir spelet blockerat av anti-virus program, men med hjälp av google bör det inte vara ett större problem. Vid starten av spelet får du välja mellan fyra svårighetsgrader; "Rookie", "Wastelander", "Ranger" och "Supreme Jerk". Där av "Wastelander"  är den rekommenderade svårighetsgraden och den jag spelade på. I början på spelet får du välja mellan olika duos med olika för- och nackdelar, eller så kan man göra sina egna karaktärer. Då dessa karaktärer kommer vara i din "spelar-grupp" bestående av totalt fyra spelar-skapade karaktärer samt två fullt röstskådespelade karaktärer, då man kan rekrytera dessa runtom i världen.

Världen består av några större städer med många "NPC's" samt ett antal mindre platser man kan besöka. Alla dessa områden är ihopkopplade med en öppen värld man behöver resa runt i sin armerade "Kodiak"-bil. När du åker runt i världen har du en viss chans att stötta på olika fiender som du antingen kan slås mot eller försöka rymma från, väldigt likt Pokémon.

Största delen av spelet kommer du spendera kontrollera din grupp i dessa städer och mindre platser. När du utforskar världen är kontrollerna liknande an RTS för att sedan bli "x-com"-liknanade när man kommer in i strider. Från att ha spelat på den rekommenderade svårighetsgraden (Wastelander) kan jag säga att man inte kan springa in och skjuta hur man vill, men att man är tvungen att spela mer taktiskt. Men för att testa den lättaste svårighetsgraden (Rookie) så spelade jag om vissa strider på "Rookie" då jag med relativ lätthet kunde springa in med alla mina karaktärer och skjuta utan att behöva tänka taktiskt. Så om du tycker om rollspel men inte tycker om "x-com"-spel så borde man spela på "Rookie". För övrigt är "Wastelander" till mesta del en bra balanserad svårighetsgrad, då undantag är vissa strider där fiender kan ha oändligt många "heals" på sig, så du kunde få ner dem till knappt 1 "hp" tre rundor i rad bara för att se dem åka tillbaka upp till full "hp" igen.

Wasteland 3's soundtrack är bland dem bästa spel-soundtracks. Låtar man skulle kunna lyssna på i vardagen.

Vad Wasteland 3 presenterar är ett gammaldags rollspel i modernt skal. Om du tycker om x-com och rollspel är detta ett måste för dig. Skulle du endast gilla rollspel skulle jag rekommendera att spela spelet på lättaste svårighetsgraden.

Vad Wasteland 3 har försökt att göra har dem uppfyllt med råge.