logo_spelhund_se_black

                                                                 Yakuza 0

Utvecklare:
Ryu Ga Gotoku Studio


Utgivare:
 Sega

Typ av spel/genre:
Action-adventure

Antal spelare:
Singleplayer/multiplayer

Plattform: 
Playstation 3, playstation 4 och Windows

Snittbetyg på Spelhund:
9,8/10

bilder och video

VI SOM HAR TESTAT SPELET PÅ SPELHUND ÄR FÖLJANDE

Stefan
Spelet som jag spelade heter Yakuza 0 vilket gjordes av Sega. Det är ett action adventure spel och det är ett single och multiplayerspel.

I början av spelet förväntade jag mig att det skulle vara mycket slagsmål mellan olika yakuzagrupper när det gäller pengar eftersom det är ett yakuzaspel.
Första intrycket jag fick av spelet var att jag kände att jag hamnade i Japan när jag spelade det.

Grafiken/ljudet i spelet var jättebra. Man kunde se allt perfekt, höra när karaktärerna pratade och alla ljud som uppstår t.ex pistolskott, alla slag osv.
Min upplevelse av spelet var att jag kände att jag var en yakuza och jag var tvungen att lösa alla problem som huvudkaraktärerna fick av sina överordnade då jag spelade bara som dem så såg jag allt vad dem gjorde.

Spelet handlar om att huvudpersonen Kazuma Kiryu  blir inblandad i en händelsedispyt som handlar om den så kallade "empty lot", som är en liten gränd. Många yakuzagrupper vill få kontroll över den vilket är orsaken att det är dispyter mellan grupperna.

Kiryu blir misstänkt för ett mord då en man dör i the empty lot och yakuzagruppen dojimaklanens boss som heter Sohei Dojima där Kiryu är medlem i erbjuder en befordran att vara hans andreman till den personen som kan hitta vad som verkligen hände i the empty lot och det gör att många personer i dojima klanen går efter Kiryu.

Jag tycker spelet var jättebra, jag älskade handlingen, jag älskade att man kunde vandra runt i staden för det gjorde att jag kände att jag var verkligen i Japan då.
Spelet får en 9,8/10 av mig