logo_spelhund_se_black
                                                      Yakuza like a dragon

Spelets namn: Yakuza like a dragon

Utgivare: Sega

Typ av spel/genre: Role-playing spel

Antal spelare: Single-player

Plattform: Playstation 4, playstation 5 & PC

Snittbetyg 9,5/10

                                                     Bilder och video

                              VI SOM HAR TESTAT SPELET PÅ SPELHUND ÄR FÖLJANDE

Jag förväntade mig i början av spelet att det skulle handla om en person som är en yakuza och som är lika stark som en drake med tanke på spelets namn.

Första intrycket av spelet var wow det här vill jag fortsätta med, jag är så nyfiken på vad som kom att hända sen i spelet och vilka karaktärer man kom att stötta på.

Grafiken var superbra man kunde se klart och tydligt men det beror på att spelet släpptes 2020 och därför har spelet bra grafik.

Min spelupplevelse vara väldigt bra. Jag gillade att man kunde möta karaktärer från de förra yakuzaspelen som t.ex Yakuza 0.

Detta spel liknar yakuza 0 jättemycket då huvudpersonerna i båda spelen har samma typ av mål att bland annat krossa yakuzafamiljen i vardera spel. I båda spelen kan man gå runt i exakt samma städer där städerna är nästan identiska. Man kan prata med folk, spela arcadespel, göra miniquestar och köpa mat & medicin från samma typ av affärer.

Jag upplevde spelet svårt när det gäller en del bossar eftersom dem tog jättelång tid att ta ner och sen var det också svårt att veta. Det var också svårt att veta i början av spelet vad man skulle göra men när man kom i spelet blev det lätt.

Vad man själv hade kunnat göra bättre i spelet är nog att kolla när andra personer spelar för att förstå hur man själv ska göra och vad som är effektivast.

Jag skulle rekommendera spelet till folk som älskar yakuza och som älskar Japan eftersom när man spelar det då känner man på en gång att man hamnar i Japan. I alla fall kände jag det.

Spelet handlar om att huvudkaraktären Ichiban Kasuga tar på sig skulden för ett mord som han inte begått då bossen för familjen Masumi Arakawa i Arakawa familjen, där ichiban är medlem i, bad honom det. Ichiban gjorde det för att kunna tacka Masumi för att han räddade Ichiban från att bli dödad av en grupp yakuza när Ichiban var ung. Efter 18 år i fängelset återvänder Ichiban till familjen men ingen känner igen honom. Han saborterar ett möte och blir skjuten av Masumi vilket gör att Ichiban blir medvetslös och hamnar i ett ställe för hemlösa där han blir återställd av en hemlös & dåvarande sjuksköterska som heter Yu Nanba.

Karaktärbeskrivning
Ichiban Kasuga- En föredetta yakuza medlem som tillhörda Arakawa familjen. Han blev räddad av patriakaten av familjen när han var ung från en yakuza familj. Han
hamnar i fängelse i 18 år för ett mord han inte gjort.
Yu Nanba- Före detta sjuksköterska och hemlös som hjälper Ichiban när han är medvetslös och visar honom hur det är för hemlösa att leva där
Saeko Mukoda- Jobbade som värdinna på ett bar. Hon spenderade mkt av sitt vuxna liv borta från sin familj när hennes mamma dog.
Koichi Adachi- En föredetta polis som sen blir sparkad från sitt jobb.

Betyg av mig 9,5/10

Stefan M