logo_spelhund_se_black

Zelda: Breath of the wild; Geni i enkelhet

Zelda: Breath of the Wild är från grunden upp byggt på intuition, vilket är anledningen till spelets genial. Ser du ett stor berg? Klättra det om du vill! Är du i ett snö-klimat? Skaffa varma kläder så du inte fryser ihjäl! Ser du en fågel sitta på en kulle? Skjut den med en pilbåge för mat! Listan på exempel kan nära på gå vidare för evigt.
Samtidigt som det ända sättet att "levla upp" är från "dungeons/shrines" ofta i form av pussel. Det stora fokuset på intuition och ingen form av xp, gör Zelda: Breath of the Wild till ett spel som alla kan spela utan större svårigheter i form av att fundamentalt förstå spelet.
De tidigare nämnda pusseln är också en briljant del av spelet. Då pusseln är baserade på dina 4 "runes" i spelet, vilket består av magnet, skapa is-pelare, stoppa föremål för att sedan slå på dem för att skapa momentum och skicka iväg objektet i önskade riktningen, och sist men inte minst 2 variationer av bomber.
Dessa "runes" åter igen bygger upp spelets fokus på intuition.
Ser du en bit metall? Lyft upp den med din magnet! Behöver du ta dig över en stor flod? Frys den! Åter igen så kan man rabbla upp exempel.
Om det tidigare nämnda saker inte skulle räcka så är världen fullpackad med "pussel" gömda mitt i det öppna, allt från att spela golf med stenbumlingar till att offra äpplen till små löv-varelser.
Bara att Breath of the Wild kan bygga på lärande koncept som "det finns inga dåliga väder bara dåliga kläder" och fortfarande göra spelet extremt njutbart är brilljant i sig själv.
Zelda: Breath of the Wild etablerar sig som ett av tidernas bästa spel genom att sömlöst binda den fantasifulla värdlen av Zelda med den relativt logiska världen vi själva lever inuti. Samtidigt som blandingen förbättrar hur spelet spelar, vilket många spel nu för tiden tyvärr glömmer bort.
loading...